Magazin

Šta od imovine poseduje unuk Slobodana Miloševića? Na poklon dobio kuću i zemljište

marko-milosevic
Foto: Printscreen

Unuk Slobodana Miloševića i Mire Marković, Marko Milošević junior ušetao je u politiku i zahvaljujući SPS-u došao je do funkcije narodnog poslanika u srpskom paralamentu. Sada je imovina unuka nekad najmoćnijeg čoveka u zemlji postala javna, a otkriveno je i da je sve što ima dobio na poklon, navodi Nova.rs.

Kada je u susret decembarskim izborima SPS objavio svoju listu, jedno ime je privuklo posebnu pažnju – Marko Milošević, koji se na ovom spisku našao odmah iza nosioca liste Ivice Dačića i lidera JS Dragana Markovića Palme, navodi Nova.rs.

Teško je proceniti koliko je bilo bogatstvo porodice Milošević, ali deo je izvesno pripao i novom poslaniku SPS-a.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Marko Milošević dobio je poklon porodičnu kuću u Požarevcu.

Ona se nalazi u istoj ulici u kojoj je bilo „imanje“ Mirjane Marković i Slobodana Miloševića. Reč je o kući u kojoj su živeli njegov otac Marko i majka Milica Gajić.

U imovinskoj karti novog poslanika SPS piše da je kuću od 245 kvadrata dobio na poklon.

Osim kuće, Milošević mlađi je na poklon dobio i voćnjak treće klase ukupne površine 1.159 kvadrata, kao i vinograd prve klase, čija je površina 1.269 kvadrata. U njegovom posedu je i pomoćni objekat površine 56 kvadrata.

Poklonjeno mu je i 29 kvadrata vešački stvorenog zemljišta.

Koliko zarađuje?

Kako se može videti u njegovim prihodima, on mesečno zarađuje nešto više od 160.000 dinara. Reč je o ukupnom iznosu i poslaničkom paušalu.

U imovinskoj karti piše da Milošević nema depozit u banci.

Kada je o automobilu reč, poseduje vozilo marke BMW serije 3, 2001. godište.

Marko Milošević rođen je 14. januara 1999. godine u požarevačkoj bolnici. Posle petoktobarskih događaja živeo je sa svojom majkom Milicom Gajić, prvom suprugom Marka Miloševića starijeg.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu.

Njegov otac živi u Rusiji. U junu prošle godine pojavio se prvi put u javnosti posle više od 20 godina. Snimljen je u Moskvi na otkrivanju spomenika svog oca.

On je odmah posle 5. oktobra 2000. godine pobegao u Moskvu. Njegovo ime našlo se na nevidljivoj Interpolovoj poternici, zajedno s imenom njegove majke Mirjane Marković.

Oboje su dobili azil u Rusiji, a Mirjana je preminula 2019. godine u 77. godini. Za Markom je poternica pokrenuta 2007. godine zbog sudskog postupka koji se protiv njega poveo zbog sumnji u umešanost šverca duvana od 1996. do 2001. godine.

Ostario i osedeo: Marko Milošević se pojavio na otkrivanju spomenika ocu Slobodanu Moskvi (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link