Magazin

Ostario i osedeo: Marko Milošević se pojavio na otkrivanju spomenika ocu Slobodanu Moskvi (VIDEO)

marko-milosevic
Foto: Printscreen

Marko Milošević, sin bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, pojavio se prvi put u javnosti prvi put od sahrane svoje majke Mirjane Mire Marković u Moskvi 2019. godine.

On je snimljen u Moskvi na otkrivanju spomenika svom ocu, i to u društvu Aleksandra Zaldastanova zvanog Hirurg, bliskog saradnika i prijatelja Vladimira Putina i vođe opskurne motociklističke grupe “Noćni vukovi”.

Na snimku koji traje nešto manje od 50 sekundi, Zaldastanov najavljuje Miloševića, koji se potom obraća okupljenima ponavljajući reči svog oca zapisane na spomeniku.

– Kao što je ovde na tablici napisano, mi smo, nažalost, bili proba onoga se dogodilo sa Rusijom i što se sada događa u Ukrajini. Jugoslovenski ratovi su to isto, samo je sada u Ukrajini – ubrzana varijanta. Mi smo nažalost, bitku izgubili, ali rat, nadam se, nismo. Na našim greškama i na našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i pobedićemo! Za pobedu – rekao je Milošević, stojeći ispred srpske zastave, nakon čega je jedan od okupljenih uzviknuo “Srbina čuva slava!”

Ostario i osedeo

Inače, Miloševićev sin izgleda poprilično neprepoznatljivo u odnosu na poslednje dostupne fotografije od pre nekoliko godina, od vremena sahrane njegove majke, ali i od više od 20 godina kad je živeo ovde – vidno je ostario i osedeo.

On se nije pojavljivao u javnosti nakon što je, nakon pada režima svog oca 5. oktobra pobegao u Rusiju pošto je prethodno optužen zbog sumnji za učešće i u organizovanom kriminalu. Već 7. oktobra napustio je Srbiju i preko Pekinga otišao u Moskvu gde je dobio politički azil.

Život u moskovskoj ilegali

Od tada je živeo u potpunoj ilegali, o njemu su tek povremeno stizale informacije, pričalo se da vodi unosan biznis u ruskoj prestonici, da se ponovo oženio… U Srbiji je za njim na snazi poternica Interpola, po kojoj bi trebalo da bude uhapšen ako bi se pojavio u zemlji.

Inače, spomenik Slobodanu Miloševiću otkriven je u Moskvi na Trgu Evrope koji se nalazi u širem centru ruske prestonice.

Spomenik dva metra visok napravio je srpski vajar Dragan Radenović koji je priznat i cenjen i u Rusiji jer je član Ruske akademije umetnosti.

Marko Milošević nekada guzonjin sin, a danas jedan od šefova ruske mafije

Izvor: Kurir

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link