Koronavirus Srbija

Lončar: Moraće da se vakciniše velika većina ljudi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas kako ne treba da se zanosimo da će virus sam nestati.

On je istakao da Covid-19 ostaje sa nama sve dok se ne napravi vakcina, a da će onda morati da se vakciniše velika većina ljudi.

– Nemojte da se zanosimo i čekamo neki datum da samo nestane – istakao je ministar.

Apelujući na ljude da se pridržavaju mera nošenja maske, održavanja distance i higijene ruku, rekao je da će u narednom periodu najverovatniji biti pooštrene mere na kupalištima.

Na pitanje kako će država sprovesti mere na kupalištima, a pre svega na Adi Ciganliji, gde je danas bilo više desetina hiljada ljudi, Lončar je naglasio da institucije stalno upozoravaju ne samo na Adi, već i na drugim kupalištima, da se poštuju sve mere, da bude organičen broj ljudi.

– Videli smo kako izgleda na Adi, imamo razlog jer ljudi nemaju gde da odu i imam razumevanja, ali mi možemo samo da apelujemo da ne rade to što rade i da ne budu u tolikom broju – kazao je Lončar.

Kako je naveo, sledeći korak države bi bio da reguliše takvo stanje sa institucijama kako bi se ispoštovalo to što je propisano i kako bi se izbegao rizik širenja virusa.

Izvor: 021.rs

Lončar novinaru N1: Nemoj da ste nervozni, to utiče na lepotu!

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

248 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap