Magazin

Danica Grujičić o listi SNS: Ponuda koja se ne odbija

danica grujičić
Printscreen

Doktorka Danica Grujičić (ne)prijatno je iznenadila javnost u Srbiji nakon što je objavljeno da će ona predvoditi parlamentarnu listu Srpske napredne stranke na predstojećim izborima. Gledaoci su pre nekoliko dana imali prilike da je ponovo slušaju u emisiji „Ćirilica“ Milomira Marića, a zatim je svoju turneju po nacionalnim frekvencijama nastavila i na televiziji Prva.

Grujičić je objasnila kako je pristala da učestvuje na izbornoj listi vladajuće stranke ističući da joj je to mesto ponudio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– To je ponuda koja se ne odbija. Izmerila sam na kantaru šta je bitnije i odlučila – rekla je Grujičić, a kao razlog pristanka da učestvuje na pomenutoj listi navela je da se nikada ranije nije ulagalo u zdravstvo nego danas.

Doktorka je rekla da se stalo sa odlaskom naših lekara u inostranstvo, da je mnogo više zaposlenih medicinskih radnika nego pre, te da je to sasvim dovoljno da i ona politički priđe SNS-u.

Ona je govorila i o pritiscima sa kojima se suočava predsednik države, a otkrila je i čiju politiku simpatiše iz redova naprednjaka.

– Pritiske koje trpi Aleksandar Vučić ne možemo ni da zamislimo. Takođe, dopada mi se i politika koju Selaković vodi – kazala je dr Danica Grujičić.

Svoju političku karijeru ne vidi kao novi korak, već samo nastavak onoga što je i do sada radila.

– Ja nisam ni protiv koga. Ako imate ideje kako da zadržimo mlade u Srbiji, da li će to uraditi sadašnja vlast, i bilo ko drugi, samo da je izabran na regularnim izborima, to mora da se poštuje. Aleksandar Vučić je u ovom trenutku institucija – rekla je doktorka.

Dotakla se naravno i ulaganja u zdravstveni sektor, navodeći brojne nove medicinske aparate koji su stigli u bolnice tokom poslednjih godina i otkrila dalje planove.

– Obnova neurohirurške klinika nam je sledeći cilj, i tu se sada čeka Siniša Mali, jer kod njega su sredstva – iznela je dr Grujičić uz dodatak da su liste čekanja po bolnicama velike, ali da niko od njenih kolega nije dobio ni dinara za prekovremeni rad.

Deo javnosti razočarao se u doktorku zbog toga što je odlučila da se prikloni političkoj organizaciji koju predvodi Aleksandar Vučić, zaboravljajući da svako od nas ima pravo da bira i da bude biran, a samim tim i da podržava političku opciju za koju smatra da je najbolja u datom trenutku.

Problem je, međutim, što optužbe između vlasti i opozicije nisu isključivo političke prirode, već se svakodnevno može slušati da je SNS političko krilo mafije, dok vlast opoziciju optužuje za terorizam i krađu stotina miliona evra građanima Srbije.

Svaka ptica, na kraju, svome jatu leti, a dr Danica Grujičić odabrala je stranu u ovoj do srži podeljenoj Srbiji. Vlast podrazumeva moć odlučivanja, novac i uticaj, a kao što je doktorka lepo rekla ona je „izmerila na kantaru i odlučila“.

Samo se nadamo, za njeno dobro, da to nije bila ponuda koju nije mogla da odbije, koju je u filmskom klasiku „darivao“ Marlon Brando kao Don Vito Korleone.

Dr Danica Grujičić: Ne zagovaram teorije zavere, ali ovaj virus ne može biti prirodan

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

152 Shares
152 Shares
Share via
Copy link