Koronavirus Srbija

Lončar novinaru N1: Nemoj da ste nervozni, to utiče na lepotu!

Ministar Zlatibor Lončar uputio je neprimeren komentar novinaru N1 Petru Gajiću tokom današnje konferencije za novinare štaba za borbu protiv epidemije korona virusa, pokušavajući da da odgovor na tekst AFP o smrti Ljubiše Đurića, oca mladića koji je na protestima nosio poruku „Ćale, ovo je za tebe“.

Novinar N1 uputio je, zapravo, pitanje premijerki, koja je ranije danas tekst AFP (francuska novinska agencija Frans pres) okarakterisala kao lažan.

– Ne znam da li vi dovoljno znate šta je respiratorni centar, šta je jedinica intenzivne nege…Morali bi da znate sve te pojmove da bismo pokušali da razgovaramo. U svakom slučaju, reći će vam i doktor Dragoš (Stojanović, načelnik zemunske bolnice, prim. nov.). Znači, ni u jednom momentu, nije poenta priče da nije bilo respiratora, čovek je bio na neinvazivnom respiratoru, imao je saturaciju 96, to je trajalo 45 dana…Ako mislite da je taj AFP trebalo da odluči kad će biti intubiran… – rekao je Lončar, prenosi Nova.rs.

Kada je novinar pokušao da ministru uputi potpitanje, Lončar ga je prekinuo:

– A što ste nervozni? Pa nemojte, utiče to na lepotu…Samo polako, pustite da odgovorim, ja vam kažem suštinu – nastavio je ministar u neprijatnom tonu.

Podsećamo, francuska agencija Frans pres objavila je da je Ljubiša Ðurić preminuo od Kovid 19 u Zemunskoj bolnici čekajući na respirator, a uprkos bolničkim izveštajima i samoj potvrdi direktora bolnice da nije bilo slobodnih respiratora, premijerka Ana Brnabić tvrdi da je reč o strašnoj laži.

– Strašna je laž ono što je AFP objavio i o tome ću govoriti na konferenciji za medije danas u 15 sati”, rekla je premijerka – a prenosi Tanjug.

AFP je naveo da izveštaj iz Zemunske bolnice pokazuje da je Ljubiša Ðurić čekao prebacivanje u bolnički respiratorini centar u kome u tom trenutku nije bilo respiratora na raspolaganju, preneo je Nedeljnik. Peminuo je u Zemunskoj bolnici 12. aprila.

Brnabić o slučaju Ljubiše Đurića: Ne postoji niko u Srbiji ko je umro čekajući respirator

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

117 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap