Koronavirus Srbija

Krizni štab sutra u 15 sati, razmatraće se još rigoroznije mere

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zaseda sutra u 15 sati, kada će odlučivati da li će biti dodatnog pooštravanja mera.

Nova sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati efekti mera uvedenih za vikend, biće u 15 sati, neposredno pošto stigne dnevni presek korona brojki i vidi se koliko će biti novozaraženih.

Ovog vikenda svi kafići, kafane, ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 14 sati u pokušaju da se stane na put ogromniom broju novozaraženih svakog dana, koji je veći od 3.000.

Ukoliko mere za vikend ne budu dale efekta, razmatraće se još rigoroznije.

Prema najnovijim podacima u vezi sa virusom korona u Srbiji do juče u 15 sati zaraženo je još 3.210 osoba, a preminulo je 15 pacijenata.

Testirano je 12.561 ljudi.

Broj pacijenata na respiratorima 160 .

U Srbiji je do sada primenjeno 1.433.055 doza vakina protiv korona virusa, a 511.807 ljudi je dobilo i drugu dozu vakcine, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Kada je reč o broju vakcinacija na million stanovnika, Srbija je na šestom mestu u svetu i drugom u Evropi, posle Velike Britanije.

Ispred Srbije u svetu su Izrael, Sejšeli, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države.

Kada je reč o broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu.

Prema broju vakcinacija na 100 stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na 100 stanovnika Srbija je prva u Evropi.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska i Albanija i Crna Gora.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Izvor: 24sedam

Žujović izneo savršen predlog: Ukinite Krizni štab, sve jurisdikcije Vesiću, on je glavni epidemiolog Srbije

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

46 Shares
Share via
Copy link