Koronavirus Srbija

Žujović izneo savršen predlog: Ukinite Krizni štab, sve jurisdikcije Vesiću, on je glavni epidemiolog Srbije

„Goran Vesić je glavni epidemiolog države Srbije i grada Beograda. Zato je moj konkretan predlog da se ukine Krizni štab i da se sve jurisdikcije daju Goranu Vesiću“, to je poruka koju pulmolog Dejan Žujović šalje uoči sutrašnje sednice Kriznog štaba na kojoj će se odlučivati o merama usled pogoršanja epidemiološke situacije i porasta broja zaraženih.

Epidemiolozi iz Kriznog štaba već danima unazad upozoravaju da se talas zaraze širi i najavljuju oštrije mere. Uprkos tome, jučerašnje zasedanje Kriznog štaba prošlo je bez ikakvog pooštravanja, a nove mere sačekaće novi sastanak Kriznog štaba, koji je najvljen za sutra u osam časova.

U svemu tome, Goran Vesić se izdvojio kao branitelj interesa ugostitelja i privrednika. On se usprotivio skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata.

“Što glume više, neka se ugase i neka Goran Vesić dalje preduzme epidemiološke rabote, on najbolje zna do kada kafane treba da rade i koje žurke treba pustiti. Ja bih voleo da on konačno preuzme nešto konkretno u svoje ruke”, poručuje Žujović.

Vesićeva dobijena runda

Sa jučerašnje sednice Kriznog štaba Goran Vesić je izašao kao nesporni pobednik. To se videlo i po zadovoljstvu kojim je zračio nakon tog sastanka. Na kraju se oglasio i postom na Fejsbuku:

“Završena je sednica Kriznog štaba kojom je predsedavala premijerka Brnabić. Kao i uvek sve odluke su donete jednoglasno jer mi smo tim koji se zajedno bori da Srbija pobedi pandemiju. Zahvalan sam članovima Kriznog štaba zato što su razumeli argumente Beograda kada je u pitanju radno vreme u sektoru usluga. Razgovaralo se o mogućem zatvaranju restorana i kafića na planinama u ski centrima tokom vikenda. O tome će se odlučivati na sednici Kriznog štaba koja će biti održana u petak.

U ime grada Beograda MOLIM sve ugostitelje da poštuju epidemiološke mere koje su propisane za rad restorana i drugih kompanija u sektoru usluga. Vaš grad, Beograd, izborio se da verovatno jedini u Evropi radite makar do 20.00 sati. Pomozite nam da ostane tako poštovanjem mera. Molim tržne centre da kontrolišu nošenje maski. Komunalna milicija i gradske inspekcije će pojačati kontrole ali ovaj virus možemo da pobedimo samo ako smo ujedinjeni i odgovorni.

Stao sam iza svih beogradskih kompanija iz sektora usluga jer se borim da poslujete što bolje i da građanke i građani Beograda imaju radna mesta. To je moj posao.
Pomozite mi poštovanjem mera koje su na snazi da imam argumente i na narednim sednicama štaba da branim interese beogradske privrede.
Zajedno do pobede!”, poručio je zamenik gradonačelnika.

Izvor: Nova.rs

Žujović o žurci Željka Mitrovića i klubovima: Oni se iživljavaju, a posle mi moramo da ih lečimo

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

96 Shares
Share via
Copy link