Recepti

Tajni recept majstora sa Zlatibora za najslasniju komplet lepinju

komplet lepinja

Na putu ka Zlatiboru mogi skrenu u čuvenu pekaru “Kod Šuljage”, gde kažu da se jede najbolja komplet lepinja. Glavni majstor sada je otkrio svoj tajni recept.

Za testo je potrebno 500 g brašna, 2,5 dl mlake vode, 3 kašike ulja, 1 kašičica soli, pola kašičice šećera i 1 kocka svežeg kvasca, piše Noizz.

Za fil je potrebna 1 kašika starog kajmaka, 4 jajeta i pretop (saft od jagnjećeg i prasećeg pečenja).

Pomešajte brašno i so, a u mlaku vodu stavite kvasac i šećer. U brašno dodajte ulje i nadošli kvasac i ostavite još malo na toplom. Testo podelite na četiri dela i od svakog napravite lepinju. Pecite ih u zagrejanoj rerni, a kad budu gotove, prekrijte ih vlažnom krpom da omekšaju.

Rasecite lepinju preko sredine. Donji deo lepinje premažite kajmakom, dodajte jaje i umutite ga direktno na lepinji. Zapecite u rerni, izvadite, prelijte pretopom i poklopite gornjim delom lepinje.

Prijatno!

10 srpskih specijaliteta koji će vas baciti u trans

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link