Lifestyle

Koji su novi trendovi u šminkanju za jesen?

Stižu nam novi trendovi za novo godišnje doba. Jesen 2016. nam se polako bliži, a ona nam donosi nove modne trendove, ali novitete kada je šminka u pitanju. Pitali smo šminkera Bojana Vukadinova na šta treba da budemo spremni ove jeseni.

sminkanje-noz-sto-vintidz
Foto: minibeautylife.com

Kako moramo razlikovati fashion makeup i komercijalni, odnosno nosivi makeup, tako možemo i da definisemo trendove. Pre svega moram da se ogradim i da kažem da svaki šminker ima pravo da diktira i insistira na određenim elementima makeup-a koji su za njega lično u trendu, ali svakako ima pravo i da se sinhronizuje sa već postojećim trendovima koji se rađaju najčešcće na zapadu. Ono što je za mene lično trend za predstojeću sezonu svakako jeste crvena boja koja mora da bude sastavni element look-a, da li na usnama ili na oku, nebitno je, i eyeliner, koji se konstantno ponavlja iz sezone u sezonu. Mokar izgled kako lica tako kapka, mnogo highlitera, iluminatora, čak i iluminatora u boji. Sa njima treba biti obazriv, jer prilikom apliciranja, postoji mogućnost da se naglase nedostaci teksture kože.

bojan-vukadinov-sminker
privatna arhiva Bojana Vukadinova

Obrve, ove jeseni, treba da budu neuredne bez naglašavanja i oštrina, popularan je soft i neuredan izgled ili u krajnjem slučaju prirodan izgled obrva. Svežina, to jest svež izgled lica, predstavlja neophodnost naročito kada su dnevne varijante u pitanju. Svežinu dobijate tako što ćete naglasiti jagodice, koristite rumenilo u roze i kajsijastim nijansama, u kombinaciji sa highliterom dobićete dovoljnu dozu svežine kojom ćete odstraniti svaku trunku umora i dati vašem licu svež i zdrav izgled. Možete se poigravati na raznorazne načine sa highliterima, jer u ponudi postoje highliteri koji reflektuju boje, pored toga što isticu regije na koje ih nanosite. Poželjno je ne preterivati i izbegavati teške podloge.

katarina-sminkanje-novi-sad
Šminka: Bojan Vukadinov – trend 2015.

Ovo su bili saveti šminkera Bojana Vukadinova i novi trendovi u šminkanju za jesen koja nam se bliži.

Više o ovom novosadskom šminkeru pročitajte ovde

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link