val-garland-sminkado
Lifestyle

Koji su novi trendovi u šminkanju?

Kako izgledati lepo i biti našminkan i u trendu i na plus trideset stepeni? Novi letnji trendovi su već stigli, mi smo pitali šminkerku Danijelu Čiček da nam da savete kako bismo bili in i ovog leta. Evo šta ona savetuje devojkama i kako zaštiti šminku na visokim temperaturama.

sminka-leto-danijela

– Po mom mišljenju, trendove ne treba slepo pratiti, ali oni jesu neminovni. Ako pričamo o trendovima za 2016. godinu, vodeći makeup artisti savetuju da odbacite veštačke trepavice, a da maskaru stavljajte u više slojeva kako na gornje, tako i na donje trepavice. Aktuelni su ruževi u crvenoj i kesten boji, ili sjajevi u trula višnja boji i to je sve što se stavlja na lice. Takođe, popularna je kobalt plava olovka za oči, zatim narandžasta i zlatna senka za oči, kao i monohromatska šminka, to jest ista boja na obrazima, očima i usnama – objašnjava šminkerka Danijela Čiček.

danijela-sminkerka
privatna arhiva

Sigurno vam se dešavalo da leti ne možete da održite šminku postojanom, zbog visokih temperatura, pa se onda radije odlučujete da šminku ni ne stavljate. Mnoge devojke leti ne stavljaju puder, maskaru i olovke kako im se ne bi razmazale. Šminkerka Danijela  nam je otkrila trikove u vezi sa šminkanjem u letnjem periodu. Uz ove savete ćete blistati i kada su visoke temperature.

leto-sesir
pixabay.com

– Na visokim temperaturama treba izbegavati tešku šminku. Doduše, postoje puderi koji imaju SPF zaštitu, ali svakako koža ispod njih ne može da diše, pa dolazi do preteranog lučenja sebuma i stvaraju se bubuljice i mitiseri. Ukoliko je takva šminka neophodna, pudere treba mešati sa hidratantnim kremama, ili koristiti tonirane kreme. S obzirom na to da će se lice svakako znojiti, potrebno je dobro izmatirati T zonu na licu, a maskara bi trebalo da bude vodootporna – kaže šminkerka Danijela Čiček.

Malo šminke ne može da škodi čak i kada su visoke temperature.

Više o trendovima za leto 2016. godine

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share