Magazin Svet

Napeta potera kitova ubica za bebom pingvinom i njegov neverovatni beg (VIDEO)

Ako volite edukativne i prirodnjačke emisije koje prikazuju svu lepotu i surovost prirode, sigurno vam nije svejedno kada snimci prikazuju kako izgleda borba za hranu u životinjskom svetu. Zakoni divljine su poznati, jači uvek lovi slabijeg od sebe i niko nije imun na takve scene.

Pripadnici istraživačke ekspedicije na Antarktiku i bloger Met Karsten prisustvovali su napadu kitova ubica i poteri za prestrašenim pingvinom koji je neumorno pokušavao da spasi goli život pred naletom opasnosti.

Pingvin definitvno nije imao nameru da umre tog kobnog dana, a spas je potražio u jednom od turističkih čamaca sa kojih je čitava potera usnimljena. Preslatki pingvin je plivajući bežao od orki, a u jednom trenutku je shvatio da će morati da rizikuje sa ljudima pre nego što završi u čeljusti opasnih predatora.

On je pokušao da se u svom karakterističnom skoku dokopa čamca, a prvi pokušaj bio je neuspešan jer se odbio od obod plovila. Kako su se orke približavale bilo je pitanje trenutka kada će postati njihov plen. Ostao mu je još jedan pokušaj, a iz drugog puta je, uz malu asistenciju člana posade, pingvin pronašao utočište.

Snimak je obišao planetu, a divlja životinja se momentalno pripitomila verujući da je siguran u rukama istraživača.

– Bilo je potpuno ludo posmatrati lično ovakav jedan događaj. Bilo je to kao da gledam Nacionalnu geografiju uživo na lokaciji. Pretpostavljam da je pingvinu laknulo kada je umakao Orkama – rekao je Karsten u izjavi za medije.

Nakon što se pingvin ukrcao, predatori su neko vreme pratili čamac, ali su ubrzo odustali i nastavili potragu za novom žrtvom.

Nakon kratkog krstarenja, pingvin se oprostio od ostatka posade i uskočio je nazad u ledenu vodu, prenosi iflscience.com.

Kako su patka i pingvin sa gospodskim manirima zabavili planetu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

46 Shares
Share via
Copy link