Magazin Srbija

Kisić Tepavčević ponovo o Markoviću: Nadam se da svaki građanin deli moj stav

darija kisić t
Printscreen

Nakon što je nedavno osula paljbu po čuvenom reditelju Goranu Markoviću, kada mu je između ostalog poručila da je „umetnički impotentan i bez nacionalnog identiteta“, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević danas je pokušala da ublaži reakciju javnosti iznošenjem dodatnog obrazloženja svoje prethodne izjave.

Marković je nedavno izjavio da se nada kako će predsednik Srbije Aleksandar Vučić imati pred očima „kraj Čaušeskua“ i da će se „povući bez krvi“, na šta je reagovala premijerka Ana Brnabić, ali i Kisić Tepavčević koja je poput premijerke Srbije uputila niz uvreda na račun jednog od najboljih režisera u istoriji jugoslovenske i srpske kinematografije.

„Кaže da je depresivano potišten. Govori da treba streljati predsednika Srbije Aleksandra Vučića! O krvi govori kao o vodi. Pričinjavaju mu se logori za ljude. Srbija mu je „dno dna“. Bernar Anri Levi mu je „vrh vrhova“! Ogroman novac koji je dobio od RTS-a za snimanje serija i filmova čuva za crne dane. U flešbekovima vidi Prag. Кaže da bi voleo kad poraste da bude Кusturica. Mrzi Daru, a voli Aidu. Napominje da voli partizane, a mrzi četnike. Srbi mu se gade. Film o Golom otoku mu je i dalje opsesija. U tom ‘filmu’ on sebe vidi kao komandanta logora. Bacio bi sve u Petrovu rupu! Ili, sa prijateljem Levijem, sve Srbe odveo u Žutu kuću“, napisala je Darija Kisić Tepavčević na Instagramu, a na kraju je Markoviću postavila i dijagnozu:

„Dijagnoza: Frustriran i agresivan, umetnički impotentan, bez nacionalnog identiteta“, zaključila je ona.

Nekoliko dana nakon ove objave, ministarska se iznova oglasila, ali ovoga puta za nijansu uzdržanijim tonom.

– Nisam se izjašnjavala ni putem izjave, ni intervjua o ovome, objava je, kao što znate, izašla na mom privatnom Instagram profilu. I ponavljam: moj lični stav, a nadam se da je takav stav i svakog građanina Srbije, da bilo ko, bez obzira na pol, profesiju, etničku pripadnost, profesionalna dostignuća, nema pravo da drugoj osobi stavlja metu na čelo, ni da poziva na bilo kakvo nasilje i agresivnost – kazala je danas Kisić Tepavčević.

Ona smatra da je „bila prilično jasna i prilikom navođenja izjave“.

– Ono što vidim da je bilo pregršt različitih uvredljivih komentara, imajuću u vidu i da gospodin Marković nije želeo da probudi takvu vrstu retorike koja će biti obojena, kako sam je već nazvala, krvavim slovima. Većina takvih komentara nije komentarisala velika dostignuća reditelja Markovića, već su bili prebojeni tom agresivnom bojom, ličnim pretnjama i neumesnim komentarima – rekla je ministarka dodavši kako je sigurna da to „nije bila namera ni Gorana Markovića“.

Ministarku Dariju Kisić Tepvčević šira javnost upoznala je tek početkom pandemije, zahvaljujući njenom učešću u medicinskom delu Kriznog štaba, a sada je jedna od perjanica režima Srpske napredne stranke koja je zadužena između ostalog za probleme ratnih vojnih invalida, dobrovoljaca i veterana. O njenim kvalifikacijama za ovu vrstu problematike najbolje je pitati naše obespravljene borce, zaboravljene i od društva i od države.

Izvor: N1

Kud svi naprednjaci, tu i Brnabić: Istina, Goran Marković je za ludnicu

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


223 Shares
223 Shares
Share via
Copy link