Magazin Srbija

Kud svi naprednjaci, tu i Brnabić: Istina, Goran Marković je za ludnicu

brnabic
Printscreen/TV Pink

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nije propustila priliku da se priključi kampanji protiv reditelja Gorana Markovića.

Cela SNS mašinerija je uključila pun pogon i sasipa kišu uvreda na račun proslavljenog reditelja, kojem, istorija će pokazati, oni svi zajedno, nisu ni do malog prsta.

Iako su u pitanju najviši državni zvaničnici koji bi trebalo da se bave politikom i političkim pitanjima, njihov kurs je trenutno potpuno pomeren.

Prosto lutaju ne znajući šta je njihova uloga i posao.

Neistina, analiza Kisićke se ne važi

Tako se i premijerka Ana Brnabić saživela i usaglasila sa tvitom u kom piše da je predsednik Srbije Aleksandar Vučič „propustio da sazida jednu veliku ludnicu za (karikaturistu) Dušana Petričića, (reditelja) Gorana Markovića i ekipu“.

Brnabićka je na svom Tviter nalogu, uz komentar „Istina“,retvitovala objavu jednog korisnika u kojoj se navodi:

– Vučić je napravio tolike bolnice, puteve, škole i fabrike, ali je propustio da sazida jednu veliku ludnicu za Petričića, Markovića i ekipu. I zato mu sad ludaci slobodno šetaju i prete – piše u objavi.

Patetična “elita”, a sloboda mišljenja?

Podsetimo, vlastodršci i režimski mediji pokrenuli su kampanju uperenu protiv reditelja Gorana Markovića nakon što je u intervjuu „Novom magazinu“ rekao da se nada da je Vučić svestan kakav je bio kraj rumunskog komunističkog diktatora Nikolaja Čaušeskua.

Takođe, ministarka Darija Kisić Tepavčević je profesionalno, psihološki analizirajući Markovića, opisala režisera kao „dno dna“.

Kamo sreće da je jedina, tako bi se kao novopriključena uzdanica naprednjaka mogla “opravdati”.

Ali, nažalost, to nije slučaj i naprednjaci nemaju nikakvo opravdanje.

Elita, apsurdno zvuči, ovim gubi iz vida da je uloga slobodnog građanina u (slobodnoj) državi Srbiji sasvim poseban pojam – a da svaka vlast treba, mora da snosi kritike i da se sa njima nosi, dostojanstveno.

SNS-ovska vlast to ne zna, naprotiv – vulgarna, sujetna i patetična, poniženje je i za samu sebe.

Nastavak blokbastera Brnabić se pokvario: Nisam pobornik teorija zavere, ali…

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

142 Shares
142 Shares
Share via
Copy link