Magazin

Vučić se oglasio o slučaju Novosađanke kojoj su oduzeta deca: “Uvek sam na strani majki, ali…”

vucic
Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne ne zna sve detalje o slučaju majke iz Novog Sada kojoj je Centar za socijalni rad oduzeo decu, ali da ne želi da izlazi u javnost sa zaključcima dok se sve ne proveri.

On je novinarima u Inđiji, na pitanje o najavljenom protestu ispred Predsedništva povodom tog slučaja, rekao da se zainteresovao kada je video majku i da je uvek na strani majke i žena, jer veruje da niko bolje od majke ne može da zaštiti interese svoje dece.

A onda kada sam video uslove i kada su ljudi iz Centra za socijalni rad izašli u javnost, kada sam video uslove u kojima deca žive, onda od neke vrste tuge i teške emocije sam kao običan čovek, kao običan građanin počeo da osećam kako neko na takav način tretira decu i gde ta deca moraju da žive. Na kraju sam sebi rekao, neka rade institucije na najbolji način svoj posao, jer imam puno poverenje u ljude u Centrima za socijalni rad koji rade jedan užasno težak posao – rekao je Vučić.

Kako je dodao tu nije reč samo o profesionalcima već o ljudima koji svakog dana moraju da se suoče ne samo tuđim, već i svojim suzama, da rešavaju najteže probleme, ali da oni moraju u skladu sa zakonom i u skladu sa interesima i porodice i društvene zajednice da donose teška rešenja.

– Ako su oni doneli odluku da se nekome oduzme starateljstvo zbog užasnih uslova u kojima deca žive, meni se postavlja pitanje, a zašto bi, ako to nije tako, inače doneli takvu odluku? Zbog toga što je neko lud pa voli da radi nešto protiv neke majke, skoro sam siguran da nije, ali ja verujem da će nadležne institucije, još jednom proveriti sve podatke, još jednom izmeriti svoju odluku – rekao je on.

On je rekao i da se javnost uvek pre poziva na društvene mreže nego na institucije.

– Umesto da poslušamo i ljude koji teške odluke moraju da donesu – rekao je on i dodao da nikada ne bi žurio sa zaključcima i da to nije karakteristika njegovog istupanja.

Novosadsko tužilaštvo o slučaju Ane Mihaljice: Tereti se za 3 krivična dela

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link