Lifestyle

Kako pokrenuti sopstveni modni blog?

Dok sam studirala novinarstvo radila sam za različite portale, festivale i manifestacije. Kako je moj posao na Serbia Fashion Weeku obuhvatao i pisanje tekstova o revijama i modi, mnogi su me pitali zašto ne napravim svoj modni blog. Tada mi je to zvučalo kao suluda ideja, ali kada sam napisala prvi post mnogo toga se promenilo.

blog-moda-marina
Foto: Andrija Prokeš

Nisam htela da budem jedna od blogerki kojima se dodaje čuveno slovo „h“ i zbog toga mi je trebalo dosta vremena da bih se odlučila na tako nešto. Sada shvatam da je blog samo sredstvo, a vi ste ti koji ćete formirati sliku o sebi i mislim da zbog toga niko do sada na moje ime nije dodao „h“.  Možda bih to sve mogla da poredim sa oblačenjem, može neki komad garderobe imati i druga osoba, ali samo vi birate način kako ćete je nositi.

Više o Novosađanima koji su pokrenuli blog o kuvanju 

blog-modni-novi-sad
Foto: Andrija Prokeš

Ko može da napravi blog?

Preporučila bih da blog napravi svako ko ima nešto kreativno da pokaže. On vam pruža priliku da radite ono što volite, onako kako vi želite, a na neki način postajete sami sebi gazda. Za blogovanje je osim kreativnosti, neophodna i disciplina. S obzirom na to da ste sami sebi šef, lako se možete desiti da zapostavite taj posao. Morate biti spremni na dug proces pun ulaganja (ne moraju biti materijalna) učenja i napredovanja.

blog-modni-blog-ogledalu
Foto: Andrija Prokeš

Zbog čega više ništa nije isto?

U mom životu se mnogo toga promenilo već sa prvim postom na mom blogu „Modini blog – s druge strane ogledala“ . Ne mogu reći da sam postala bogata i slavna nakon pola godine od kako vodim blog, ali to mi nije ni bio cilj. Ono što se najviše promenilo jesu poslovne ponude. To je način da pokažete svoje kvalitete i odnos prema poslu. Poslodavci će prvo pogledati vaš blog i na osnovu toga proceniti koliko ste kreativni, odgovorini i istrajni u onome što radite. Ukoliko ste baš takvi, poslodavci će umeti to da prepoznaju i dobijaćete različite poslovne ponude.

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link