Lifestyle

Novosađanke obožavaju ovaj blog o lepim stvarima

Možda ste se pitali ko je devojka koja vodi popalaran blog The book of happiness? Ona se zove Marina, voli lepe stvari, modu i Novi Sad, a svoj prvi susret sa blogom je imala još na petoj godini studija.

Kao studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, u sklopu predmeta “Elektronsko poslovanje”, bila je u obavezi da se upozna sa ovakvim web servisom za kreiranje sadržaja.

Posle nekog vremena, tadašnja blog.co.yu platforma je ugašena i sa njom je nestao taj prvobitni blog. Godinu dana potom, Marina počinje da piše u jednom modnom magazinu i ponovo pokreće svoj virtuelni dnevnik. Tako je pre 7 godinа nastao blog The Book of Happiness.

modni-blog-book-of-happines
Foto: Renata Jelić

Kome je namenjen tvoj blog?

– Blog je namenjen svima koji poput mene gaje tu ljubav prema lepom. Bez obzira da li je u pitanju dobra fotografija, interesantni enterijeri, lični pogled na modu ili svakodnevni momenti iz života na koje možda ne obraćamo pažnju, a trebali bismo.

Više o popularnom blogu o kuvanju

Šta te najviše inspiriše?

– Onog momenta kada sam otkrila svoju ljubav prema fotografiji, ona je postala i moj glavni izvor inspiracije. Koristim svaku priliku da zabeležim neki dobar kadar, bilo da sam u svojoj sobi ili negde na ulici. Postoji jedan dobar citat koji kaže: “Kamera je instrument koji uči ljude kako bi trebali da vide bez nje”.

Koliko ti je inspirativan Novi Sad, a koja mesta su ti u njemu posebno draga?

– Novi Sad mi je više nego inspirativan. Obožavam pre svega njegovu arhitekturu pa zatim divne uske ulice i krivudave pasaže. Vrlo često fotografišem zgrade, balkone i neka skrivena mesta koja otkrijem sasvim slučajno. Fascinanta činjenica mi je ta da često i ne primećujemo pojedine građevine a toliko divno i bajkovito izgledaju kroz objektiv.

modni-blog-zgrada-novi-sad
Foto: Marina Abut

Šta je za tebe sreća?

– Možda će zvučati kao kliše ali sreća za mene zaista jeste u onim malim stvarima koje ti izmame osmeh u bilo kom trenutku. Po mom mišljenju je tačno da smo bogati, ne onoliko koliko imamo, već koliko nam je dovoljno da bismo bili srećni i zadovoljni.

Koliko je teško voditi blog u Srbiji? Može li od toga da se živi?

– Smatram da još uvek nije u potpunosti zaživela ideja bloga u Srbiji i mnogi se i dalje podsmevaju ideji da on može biti ozbiljan posao pa čak i izvor prihoda. Takođe bitna stvar vezana za uređivanje bloga, jeste činjenica da on zaista oduzima dosta vremena ma koliko to nekom možda zvučalo nemoguće. Mislim da u ovakvom okruženju koje ne prihvata “pozive” ovog tipa, nije lako ni egzistirati. Konkretno u mom slučaju, blog mi predstavlja jako drag hobi i mesto koje pruža mogućnost da podelim svoje fotografije i ispričam priču za koju smatram da je toga vredna.

modni-blog-marry
Foto: Nikola Šegan

Zbog čega tvoji fanovi prate ono što radiš?

– Iskreno, mislim da su oni koji me prate prepoznali da ono što radim, radim sa mnogo ljubavi i od srca. Nisam opterećena ciframa niti statističkim podacima i posetama. Drago mi je što sam stvorila jedan kutak koji na mnogo načina oslikava moju ličnost, emocije i jednostavno, ono što ja jesam.

Koji su ti dalji planovi?

– Jedan od planova, ali za sada još uvek želja, jeste da pokušam da promovišem Novi Sad iz jedne druge perspektive. Smatram da zaslužuje mnogo više pažnje nego što ima trenutno. Nekako stičem utisak da je sve centralizovano i da su sve velike priče smeštene u prestonicu. Zaista bih volela da se to promeni i da jednog dana Novi Sad može da se pohvali raznovrsnijim sadržajem i ulogom domaćina mnogobrojinih događaja.

Bosanka sa najbojim vintage stilom vraća duh Holivuda 50-tih

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

183 Shares
183 Shares
Share via
Copy link