Magazin

Napravila blog da bi vežbala engleski, a danas je to njen biznis

Ona nije samo još jedna fashion blogerka, jer je Svetlana Zmukić devojka koja trči kroz život, nailazi na prepreke i hrabro prelazi preko njih. Ona je dokaz da se sve u životu dešava s razlogom i da zaista ništa nije nemoguće. Njen blog Dictionary of Fashion je spoj ljubavi prema engleskom jeziku i modi.

svetlana-zmukic-airplane-mo

Kada ste počeli sa pisanjem bloga? Kako je sve počelo i šta vas je navelo da pokrenete blog?

– S obzirom na to da sam se jedno vreme bavila novinarstvom i nešto kratko manekenstvom, da sam završila srednju školu za grafičkog dizajnera, zatim studirala Engleski jezik, a i kao što već znate veliki sam zaljubljenik u modu… jednog kišnog nedeljnog popodneva, sada već davne 2011. godine, shvatila sam da je blog zapravo ono što mi treba – moj online dnevnik koji će mi pružiti priliku da primenim svo stečeno znanje i spojim ih u jedno. Tada, iskreno, nisam ni očekivala da ću se toliko tome posvetiti i da će me toliko ispunjavati. Glavni razlog je bio vežbanje Engleskog jezika, kroz postove koje su u početku bili samo modni, a koji su vremenom počeli sve više da predstavljaju moj život i moju ličnost. I tako danas na blogovanje jednim okom gledam kao na veliki hobi, a drugim na svoj mali biznis.

Gde crpite inspiraciju za blog?

– Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, ali pretežno po blogovima i instagram profilima mojih omiljenih influensera koje svakodnevno pratim.

svetlana-zmukic

Mnogo putujete, koju destinaciju izdvajate i preporučujete?

– Putovanje je moja velika strast i za svako me vežu zaista samo lepe uspomene. Međutim, ako moram da izdvojim jedno, to bi definitivno bilo putovanje kroz Šri Lanku koje je ostavilo najveći utisak na mene i koje me je naučilo mnogo toga o životu. I valjda je Sveti Augustin bio u pravu kada je rekao: „Svet je jedna knjiga, a oni koji ne putuju čitaju samo jednu stranicu.“

svetlana-blog

Šta za vas predstavlja pisanje bloga?

– Kao što sam već pomenula, pisanje na blogu sam započela prvenstveno iz razloga kako bih vežbala Engleski jezik koji mi u to vreme nije bio na istom nivou kao sada, nakon tri godine života van Srbije. Kako je vreme odmicalo, sve više ljudi je saznalo za moj blog i zainteresovalo se prvenstveno za outfit postove i postove sa mojih putovanja. A kada vidim svu podršku koju dobijam na društvenim mrežama, sa uživanjem pripremam nov sadržaj, koliko god mi to vreme dozvoljavalo.

saints-biker-jacket-svetlan

Koji su vam dalji planovi što se tiče bloga?

– Imam dosta planova koje ipak ne bih otkrivala, dok ne realizujem sve što sam zamislila. Jer ipak, blogovanje zahteva puno slobodnog vremena kojeg nemam dovoljno s obzirom na to da sam zaposlena. Ali otom-potom, vreme će učiniti svoje, a vi ćete o svemu biti obavešteni, kako na mom blogu, tako i na ostalim društvenim mrežama.

Više o bračnom paru koji zarađuje od bloga

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

115 Shares
115 Shares
Share via
Copy link