Beograd Magazin

Ona je najpopularnija Beograđanka u Njujorku, a u Srbiji je malo ko zna

Njuroškom modnom scenom vlada jedna rođena Beograđanka. Iako se o Miji Knežević u Srbiji malo zna, čuvena Ana Vintur vrlo dobro je upoznata sa njom.

Mija spada u svetske top blogere i jedna je od tri Srpkinje rodonačelnice svetske blogosfere. Mija Knežević (30) od 2008. godine vodi modni blog pod imenom “Mij-a-porter” gde ima preko 270.000 pratilaca, piše portal Blic žena.

Ćerka poznatog biznismena

Mija je ćerka poznatog crnogorskog biznismena i predsednika Atlas Grupe Duška Kneževića. Rođena je u Beogradu, školovala se u Švajcarskoj, pa u Londonu, da bi potom dospela u Njujork koji je bio presudan da izgradi svoj stil koji je najbliži minimalizmu, s malom dozom boho glamura.

View this post on Instagram

Hello from London @gucci

A post shared by Mija Knezević (@mijaporter) on

Još od malih nogu bila je zaljubljena u modu, a sa 12 godina je dobila prve Fendi čizme. Od mame je nasledila besprekoran ukus, kao i omiljeni komad u garderoberu, a to su svetle Levis 501 farmerke.

7 modnih zapovesti za proleće/leto 2019.

Zaštitno lice najpoznatijih brendova

Imala je priliku da bude zaštitno lice nekoliko kampanja, a jedna koju je uradila za “Sidney to wear” je po želji Ane Vintur završila u Vogu. Pojavila se i u mnoštvu prestižnih modnih magazina poput “Ela”, “Kosmopolitena”, “Harpers Bazara” i ostalih, a pre par godina je zainteresovala i najpoznatiju američku blogerku Leandru Medin, koja uređuje čuveni modni blog “Men Repeller”, i bila je njena gošća u rubrici “New York Closets” gde je otvorila vrata svog ormara i pokazala omiljene kombinacije.

View this post on Instagram

Thursday @driesvannoten

A post shared by Mija Knezević (@mijaporter) on

–Men Repeller je gradonačelnik njujorške mode i prilika da na tom blogu predstavim svoj ormar je izuzetna čast i zadovoljstvo. Ovo je jedno od najvećih priznanja koje sam dobila od kad sam pokrenula svoj blog – izjavila je tada Mija.

View this post on Instagram

Pajama party at @manrepeller

A post shared by Mija Knezević (@mijaporter) on

Mijin blog karakteriše nesvakidašnja i originalna kombinacija stila i umetnosti, koji su, kako ona sama objašnjava, dva ključna faktora u modi. Mija smatra da je jednostavnost u ponašanju i oblačenju najotmenija, a njeni fanovi širom sveta i priznanja u svetu mode potvrđuju da je u pravu.

7 modela hit obuće za proleće/leto 2019.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
518 Shares
518 Shares
Share via
Copy link