Lifestyle

Spremite se za leto: Saveti za savršen ten

Tokom leta važno je da kožu pripremite za sunce. Da biste imali savršen ten prethodno je potrebno uklanjanje mrtvih ćelija kože i adekvatno hidriranje. Pre nego što počnemo sa savetima, dobro je da znate da vam je za akumulaciju vitamina D, dovoljan boravak na suncu od 3-5 minuta.

Ukoliko ovoliko vremena provedete na suncu i otkrijete pet odsto tela, ogranizam će stvoriti onoliko vitamina D koliko mu je potrebno za aktiviranje imunološkog sistema i zaštitu zdravlja. Duži boravak na suncu ne povećava količine vitamina D, već šteti koži tako da svoj boravak na suncu svedite na minimum.

Piling

Uz pomoć pilinga ćete ukloniti sve ono što stoji između vaše kože i sunca. On omogućava da se rešite mrtvih slojeva kože. Nakon pilinga vaša koža će biti malo osetljivija, tako da je preporuka da ga uradite nekoliko dana pre izlaganja suncu. Ovde možete koristiti bilo koju masku iz kuhinje.

Hidratacija

Ukoliko je vaša koža izložena suncu, postaje sve suvlja a time i podložnija štetnim UV zracima. Zato je neophodno da nakon pilinga i svakog kupanja utrljate hidratantnu kremu na poluvlažnu kožu. Naravno, pravilna hidratacija podrazumeva i da se hidrirate iznutra, osam čaša vode dnevno biće savim dovoljno. Ukoliko zaboravite, uvek možete instalirati aplikaciju koja će vas podsetiti kada je vreme za vodu.

Tri saveta uz pomoć kojih ćete izgledati savršeno na plaži

Beta karoten je neohodan za dobar ten

Evo u kojim namirnicama ga ima.

Obogatite vašu ishranu sa vitaminom C, A i E i beta karotenom – namirnice bogate ovim vitaminima i beta karotenom mogu poboljšati zaštitu vaše kože od UV zračenja. Beta karotena najviše ima u: žutom i narandžastom voću i povrću, tamnom zelenom lisnatom povrću.

Vitamina E ima u: biljnim uljima, bademima, orasima, žumancu, lisnatom zelenom povržu i u ulju pšeničnih klica. Vitamin A ćete naći u: mleku i mlečnim proizvodima. Vitamina C najviše ima u: brokoliju, šipku, citrusima, jagodama, crvenoj paprici.

Krema za sunčanje

Povedite računa o izboru i uvek uzmite kremu koja je bez konzervansa i aditiva.

5 modela kupaćih kostima koji će obeležiti leto 2018.

Tamara Obradović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Samo sunčanje zbog što više vitamina D za bolji imunitet. Paziti da ne izgorite na suncu koristeći kreme sa dobrim zaštitnim faktorom i doći do željenog tena.

Share via
Copy link