Beograd Koronavirus

Beograđanin koji je izbačen iz kreveta zbog Čede Jovanovića: Dali su mi 2 minuta da se spakujem

List Danas objavio je pismo Beograđanina Stojana Mladenovića, kovid pacijenta Infektivne klinike u Beogradu koji je bukvalno izbačen iz bolničkog kreveta kako bi se smestio Čedomir Jovanović. Samo zahvaljujući savesti jednohg mladog lekara, on nije izbačen iz bolnice.

Stojan Mladenović u svojoj ispovesti kaže da su mu dali rok od minut-dva da spakuje stvari i napusti bolnicu. Pismo je objavljeno u Danasu, a prenosimo ga u celosti:

Ležao sam na Infektivnoj klinici, Pasterova 2, Beograd, 6. odeljenje, Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Lečen sam od 30. 6. 2020. do 15. 7. 2020. Broj istorije bolesti 1584/2020.

Prvog jula došli su u moju sobu i rekli mi da će da me sele u bolnicu Bežanijska kosa. Imao sam vremena minut-dva da spakujem svoje stvari.

Dobio sam otpusnu listu, sestra mi iznela stvari i bukvalno sam bio izbačen iz bolnice a kombija niotkuda.

Pošto me tresla groznica, nisam znao šta dalje da radim. Posle izvesnog vremena izašao je jedan mladi čovek dr Marko Marković, pozvao me da sednem u hodnik 6. odeljenja bolnice i naredio sestri da mi se da kiseonik.

Onda je rekao meni: „Ovo je veoma nepošteno i neljudski.“ I to rekao nekoliko puta. Sestri je nekoliko puta rekao da se pocepa otpusna lista i da se otvori nova lista, da se ja primim u bolnicu.

Ono što je ovaj čovek za mene uradio, on bi uradio za svakog građanina ove zemlje. On je za mene planina od čoveka, svetlost i nada Srbije.

Želim da mu se zahvalim, želim da ga pozdravim, želim da ga drugi građani Srbije pozdrave.

Isto tako želim da se zahvalim sestrama koje su mi drugi put spasile život.

Smešten sam u sobu 6 sa šest pacijenata. Pošto mi se učinilo da iz sobe jedan nisam pokupio sve stvari, otišao sam u tu sobu i video na krevetu na kom sam ležao Čedomira Jovanovića (političar) i još jednog pacijenta. Od trokrevetne sobe napravljena je dvokrevetna soba.

Doktor koji mi je napisao otpusnu listu je inače profesor, direktor klinike je docent a direktor bolnice ne znam šta je. Ali ono što znam je da njih dvojica za mesec dana nikada nisu ušli na Šesto odeljenje infektivne klinike u Beogradu.

Oni ne zaslužuju da im ime spomenem, sve što sam imao da kažem profesoru rekao sam javno ispred cele sobe i vizite, kako njemu tako i njegovim pretpostavljanima.

U sličnom tonu ono što sam rekao načelniku rekao sam i gospodinu Jovanoviću. Sa gospodinom Jovanovićom sam se sretao skoro svakodnevno. Sve što sam mu ja rekao nije ga ništa doticalo, a u krajnjem slučaju on ništa nije kriv.

Čeda je iz bolnice izašao divlji, agresivan i pun snage

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • U ovoj zemlji samo povlastena manjina ima pravo na zivot, ostali se tretiraju gore nego stoka. Da nema savesnih pojedinaca o Srbiji bi se danas samo citalo u knjigama o istoriji, a to svakako sledi vrlo uskoro ako ovako nastavimo.

447 Shares
447 Shares
Share via
Copy link