Koronavirus Magazin

Od ponedeljka mogu da rade tržni centri, povratak u škole 19. aprila

Ukoliko se i tokom vikenda nastavi tendencija smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva koronavirusa, u ponedeljak 12. aprila otvoriće se tržni centri će.

Krizni štab je na jutrošnjoj sednici doneo odluku da se đaci 19. aprila vrate u školske klupe.

Ugostiteljski objekti koji se nalaze unutar tržnog centra još neće biti otvoreni.

Bašte kafića i restorana nastaviće rad uz poštovanje propisanih mera. Otvaranje ugostiteljskih objekata u potpunosti još uvek nije opcija.

„Situacija je još u statusu vanredno, uz blagu tendenciju smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva oboljevanja. Uočava se i da se odnos između prijema i otpusta u koivd bolnicama kreće polako u korist otpusta. I u kovid ambulantama smanjuje se broj prvih pregleda“, rekao je epidemiolog Branislav Tidorović posle sednice Kriznog štaba.

Dodao je, međutim, da su kovid boilnice još pune i pod opterećenjem, prenosi N1.

„Ovom dinamikom kako se kreću stvari poslednja dva-tri dana, ako bi se nastavilo može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da neke od mera mogu biti popuštene – pre svega se misli da mogu tržni centri početi da rade pod uslovom da se nastavi ova tendencija od ponedeljka“, rekao je Tiodorović.

On je istakao i da je Krizni štab mišljenja da je vreme da se online nastava u školama smanji i svede samo na lokalne procene u mogućim žarištima i da od 19. aprila počnu da funkcionišu po sistemu kako su radile pre toga.

Prethodno su i u ponedeljak na snagu stupile nove, blaže mere protiv koronavirusa. Ugostitelji su otvorili bašte sa 50 odsto kapaciteta, dok razmak između stolova mora da bude dva metra.

Prema toj ranijoj odluci, bašte mogu da rade do 22 sata, a svim restoranima i kafićima je omogućena šalterska prodaja 24 sata.

Ksenija primila prvo Fajzer pa Sinofarm vakcinu: ‘Osećam se pregaženo’

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

78 Shares
Share via
Copy link