Koronavirus Srbija

Ksenija primila prvo Fajzer pa Sinofarm vakcinu: ‘Osećam se pregaženo’

pfizer-vakcina
Foto: Beta AP

Nakon slučaja žene iz Čačka koja je revakcinisana pogrešnom vakcinom, identična stvar se juče dogodila i Kseniji Ostojić iz Beograda, koja je, umesto Pfizerovom, revakcinisana kineskom vakcinom Sinofarm.

Ostojićeva se, kako kaže, oseća “kao pregažena”, a najviše je plaši nepoznanica kakve eventualne komplikacije mogu da uslede, s obzirom na to da su vakcine koje je primila u razmaku od 21 dan, nekompatibilne.

“Dodatno me brine što sam uz sve i asmatičar i što niko ne zna kakve posledice mogu biti.

Imam temperature i osećam se poprilično slomljeno, ali ne znam da li je to reakcija na revakcinu ili posledica njihove greške”, kaže Ksenija, napominjući da je tek danas shvatila da je primila Sinofarm.

“Uredno sam juče, po pozivu za revakcinaciju, otišla na Sajam.

I na papiru, koji sam ponela sa sobom, stalajo je da sam vakcinisana Pfizerom, a to sam dodatno i ponovila kada sam ušla u boks na kom je i pisalo ‘Pfizer’, što je sestra, koja mi je davala vakcine i potvrdila”, kaže Ostojićeva, napominjući da nije ni sumnjala da je moguće da dođe do greške.

vakcinacija-revakcinacija-greska
Foto: Privatna arhiva

Međutim, nakon što je celu noć provela pod temperaturom i u drhtavici, a isto stanje se nastavilo i tokom dana, njena ćerka je zatražila da pogleda potvrdu u vakcinaciji koja joj je juče izdata.

“Na njoj je jasno napisano da sam revakcinisana Sinofarmom. Ponadali smo se da je možda birokratska greška u pitanju, međutim, i na sajtu Instituta za javno zdravlje piše ista stvar”, zabrinuto kaže Ksenija.

Za sada joj, kako kaže, ne preostaje ništa no da čeka i da se nada da će ova ‘diletantska greška’ proći bez posledica po njeno zdravlje, prenosi Nova.rs.

 

 

Čovek greškom primio 2 različite vakcine: “Kako kineska?! Pa ja sam prvo primio Fajzerovu!”

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
59 Shares
Share via
Copy link