Magazin

Kad porastem želim da budem Dušan Bajatović i imam platu 34.000 € mesečno

dušan bajat
Printscreen

Kad porastem biću Dušan Bajatović, pomisao je svakog malog anđela koji imao čast i zadovoljstvo da se rodi u ovoj našoj lepoj, ali korupcijom do koske izjedenoj zemlji.

Koliko je doktora nauka, magistara i akademskih građana moralo da napusti Srbiju, koliko njih je pristajalo na ponižavanja i spuštanja na nivo balegara da bi se napravilo mesta za karijere stručnjaka i velemajstora preživljavanja u bari punoj krokodila.

Među njima najbolji od najboljih je bez sumnje Dušan Bajatović, među iskrenim obožavaocima popularno nazvan Bajat. On je postavio nove standarde legalnih isisavanja narodnih para, skupljajući funkcije kao poštanske marke, a sa njima i ne tako male plate koje mu dozvoljavaju da živi život dostojan deteta nekog ruskog milijardera.

Prema pisanjima portala Nova.rs, Bajat obavlja ukupno 7 različitih funkcija, od čega “samo” za njih četiri prima plate i paušal. Naravno, nemojte sumnjati, od ovih sedam funkcija, tri su direktorske.

Ovaj doktor nauka sa jednog od mnogobrojnih privatnih univerziteta bez sumnje je najplaćeniji srpski političar, a pored visokih plata on prima i ogromne bonuse za svoj mukotrpan rad.

Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, njega je prošle godine u aprilu Podzemno skladište gasa Banatski dvor, u kome je predsednik Nadzornog odbora, nagradilo (jednokratno) sa 7.054.177 dinara.

U novembru iste godine od Gastransa, gde je direktor, takođe je dobio bonus i to u iznosu od 5.123.470 dinara.

To je ukupno 12.177.647 dinara ili 103.200 evra.

Inače, sudeći po podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Dušanu Bajatoviću mesečno na račun legne 3.997.936 dinara ili čak 33.880 evra.

Kao direktor JP Srbijagasa zarađuje 202.462 dinara. Najveća primanja ima kao direktor preduzeća “Gastrans” – 1.703.104 dinara, a potom i kao član Nadzornog odbora Jugorosgasa – 1.469.665 dinara. On je i direktor kompanije South Stream Serbia AG, ali tu ne prima ni dinar.

Kao predsednik Nadzornog odbora Podzemnog skladišta gasa Banatski dvor Bajatović mesečno zaradi 590.000 dinara, a kao poslanik u Skupštini Srbije prima samo paušal od 34.805 dinara. Iako je i predsednik NO osiguravajuće kuće SOGAZ, za taj posao ne prima nikakvu nadoknadu.

Dušan Bajtović Bajat već je ušao u anale političkog života Srbije i zaista će budućim generacijama funkcionera SPS-a, koji već kuju planove kako da ispiju ono malo preostale krvi građanima Srbije, biti pravi izazov da dostignu materijalni uspeh svog idola.

Bajatović: Primam preko 30.000 € mesečno, al’ meni ne trebaju pare (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

247 Shares
247 Shares
Share via
Copy link