Magazin

Bajatović objasnio kako ga oće pare i ne znamo da li da se smejemo ili plačemo od muke

dusan-bajatovic
Printscreen

“Bio sam na tri mesta i na sva tri sam baš ja našao dinar”, ispričao je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović kako je i ove godine, tradicionalno, izvukao novčić iz česnice. To možda i ne bi bilo smešno, da se ne zna da Bajatović prima mesečnu platu od 34.000 evra, piše Nova.

Bajatović je jutros gostovao na TV Prva i tom prilikom novinarka mu je postavila pitanje „kako je proveo praznik, da li je imao sreće i izvukao novčić iz česnice“, direktor Srbijagasa je odgovorio:

– To je tradicionalno. Bio sam na tri mesta i na sva tri sam baš ja našao dinar. To je valjda vezano za mene. S decom i s partnerkom, sklonio sam se u vikendicu malo. Čovek treba da omori. Mada je bila poplava na Dunavu, pa sam uglavom razvozio. Imam neki stari kamion 110-ku vojnu, pa sam malo pomagao ljudima tamo, ona može do 130 santimetara kroz vodu.

Komentarisao je i fotomontažu koja je kružila društvenim mrežama na Božić, na kojoj je okružen novcem, a u sredini se nalazi česnica uz poruku „Bajatović u novcu pronašao česnicu“.

– Tačno! Ako narod tako kaže, onda je to tačno. Prošle godine sam na Uskrs farbao Faberžeova jaja, to je neka prestava valjda o meni ili šta već. Ali protiv toga se ne možete boriti. Ja pomažem ljudima koliko mogu. Ja sam verovatno najplaćeniji srspki menadžer. Postoji mnogo stranaca u Srbiji koji rade u domaćim kompanijama, između ostalog i energetskom i u finansijskom sektoru koji su mnogo bolje plaćeni nego ja, ali to nije interesantno jer nisu političari. Ima razloga zašto je to tako.

Inače,izveštaji o imovini funkcionera sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, pokazuju da bajatović obavlja sedam funkcija i da po tom osnovu zarađuje mesečno oko 34.000 evra.

Šampion funkcija i astronomskih plata Dušan Bajatović za 10 godina zaradio 2,9 miliona €

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link