Srbija Vesti

Vulinu se smeši najisplativija “šljaka” u zemlji, menja Bajatovića na čelu Srbijagasa

vulin
Foto: Printscreen

Među glavnim engimama vezanim za sastav nove Vlade Srbije svakako je kakav će novi angažman dobiti “svestrani” Aleksandar Vulin. Gotovo je sigurno da neće biti ministar, ali to za njega neće biti loša vest, piše portal Nova.

Kako se može čuti iz krugova bliskih vlasti, Vulin je najbliži fotelji Srbijagasa, u kojoj godinama sedi čovek sa najvećim primanjima među političarima, socijalista Dušan Bajatović.

Dok ulazimo u poslednje dve nedelje pred istek zakonskih rokova za formiranje nove Vlade, do javnosti tek povremeno dospevaju informacije o tome ko će biti postavljen na koju funkciju.

Istovremeno, glavne nedoumice su i da li će svoje pozicije uspeti da zadrže ministarka energetike Zorana Mihajlović, ministar odbrane Nebojša Stefanović i prvi čovek policije Aleksandar Vulin.

Za poslednjeg je, kako saznajemo, gotovo izvesno da neće više biti za stolom u Nemanjinoj 11, a spominje se kao mogući naslednik Dušana Bajatovića, čoveka koji mesečno zarađuje oko 34.000 evra.

dusan-bajatovic
Printscreen

Što se samog Bajatovića tiče, priče o tome da neće više ostati na čelu Srbijagasa, koliko god to neverovatno zvučalo, počele su nakon poslednjeg sukoba sa ministarkom Zoranom Mihajlović kada ga je, kako su mediji pisali, izbacila sa sastanka. Neposredno nakon formiranja aktuelne vlade. I to zato što nije došao na sastanak sa saradnicima, kako se od njega tražilo.

S druge strane, razlozi zbog kojih Vulin ne bi trebalo da se nađe u novoj vladi mesecima unazad se provlače kroz medije. Samo neki od njih su: snimanje pred migrantima koji kleče na livadi, nazivanje Hrvata ustašama sa zvaničnog sajta Ministarstva unutrašnjih poslova, vožnja motornim čamcem po jezeru iz kojeg se Kragujevčani snabdevaju vodom i gde je to zakonom zabranjeno, svedočenja o tome da ga strane službe vrbuju da bude njihov špijun…

Među onim događajima, koji su ostavili najveću mrlju na poslednji ministarski mandat Aleksandra Vulina jeste i snimanje razgovora ruske opozicije dok su bili u Beogradu, koji su zatim isporučeni Moskvi nakon toga su pojedini opozicionari uhapšeni.

To je, po svemu sudeći, bilo dovoljno da se Vulin kandiduje za još jednog “ruskog čooveka u Srbiji i da se uopšte otvori mogućnost da se razmatra kao naslednik Dušana Bajatovića, čoveka koji se na ovoj poziciji nalazi godinama.

Izvor: Nova

Uhapšeni tata i sin Bobar su bliski prijatelji Dušana Bajatovića koji vedre i oblače Novim Sadom

Čitajte Luftiku na Google vestima

30 Shares
Share via
Copy link