Magazin

Kon se obratio onima koji ga zovu sotonom, traži obaveznu vakcinaciju za medicinare

predrag kon bg
Printscreen

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, doktor Predrag Kon, oglasio se preko svog Fejsbuk profila gde je upozorio građane da će uskoro bolnice ponovo biti pune, da nas čeka četvorocifren broj novozaraženih u jednom danu, a poručio je i da je neophodna obavezna vakcinacija medicinskih radnika, kao i svih društvenih grupa koje zbog opisa posla mogu zaraziti veliki broj ljudi.

On je poslao poruku onima koji ga smatraju za „sotonu“ da se usredsrede na jednog protivnika, a to je virus koji ponovo preti.

– Za one za koje sam sotona, prodana duša, izdajnik, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu kovida 19, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti. Za tri nedelje mogu brojevi novozaraženih postati četvorocifreni u jednom danu, a bolnice će verovatno početi da se pune već za sedam dana – napisao je Kon.

Dodao je da nam ponestaje vremena i da se odmah mora započeti sa sprovođenjem obavezne vakcinacije.

– Nema vremena za premišljanje, hitno bi trebalo početi sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, a zatim i ostalih grupa stanovnika koji su u posebnom riziku ili su u prilici da masovno zaražavaju druge zbog prirode posla koji obavljaju. Za one koji me optužuju da širim paniku… Kada vatra započne sakrijete se i ne gledate… Samo da niko ne vidi… Manite se toga – poručio je dr Predrag Kon.

Ide 4. talas, al’ prvo malo idite na stadione, koncerte i u kafane, napunite budžet, lako ćete posle da crkavate

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

145 Shares
145 Shares
Share via
Copy link