Srbija Vesti

Devojčica (14) iz Šapca se sekla staklom u školi da bi prijavila oca zlostavljača

devojcica

Maloletna Devojčica (14) iz okoline Bogatića kod Šapca prijavila je oca zbog fizičkog zlostavljanja – on je uhapšen, a njenih troje braće i sestara iz porodice je izmešteno kod hranitelja.

Troje maloletne dece, dve devojčice i dečak, stari 11, 12 i 14 godina, iz Klenja kod Bogatića privremeno su odlukom Centra za socijalni rad privremeno izmeštena iz biološke u hraniteljsku porodicu, a njihov otac S.D. (46) je uhapšen, zadržan u policiji i uz krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici biće saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Ovo je, za sada, epilog pritužbe najstarije devojčice da ih otac fizički zlostavlja. Ona je, prethodno, juče u školi komadom stakla nanela sebi povrede po rukama, o čemu su iz škole obavestili policiju i socijalne radnike.

– Njene povrede nisu opasne, u pitanju su sitne ogrebotine, pa je jasno da je devojčica na ovaj način želela da skrene pažnju kako bi prijavila zlostavljanje. Na saslušanju u policiji ona je u prisustvu socijalnog radnika ponovila da ih otac često fizički zlostavlja, a najčešće šamara. Devojčica je još juče smeštena kod hranitelja, a danas je pronađena hraniteljska porodica koja je prihvatila njenu sestru i brata – navodi izvor portala Telegraf.

Deca su posle razvoda roditelja ostala da žive sa ocem koji se u međuvremenu ponovo oženio. Pohađali su četvrti, peti i sedmi razred osnovne škole. Osim što su, prema prijavi najstarije devojčice često dobijali batine, sumnja se da su deca i psihički zlostavljana.

– Živeli su u teškim uslovima, bez struje i vode u kući. Sa majkom nisu u kontaktu od kada su se roditelji razveli pa zbog toga nije postojala mogućnost da ostanu kod nje. Za sada je jedino rešenje da budu smeštena u hraniteljske porodice, a u narednom periodu u zavisnosti od toka postupka koji je složen i osetljiv tražiće se najbolje rešenje za decu – naveo izvor iz istrage ovog slučaja.

Izvor: Telegraf

Majka monstrum ‘za kaznu’ vezala ćerku (5) i ostavila je na usijanom krovu (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

341 Shares
341 Shares
Share via
Copy link