Srbija

Stravični detalji u slučaju devojčice koju je otac zarobio: Doktori plakali kad su je videli, bila je mršava i neuhranjena

zlostavljanje devojčica
Foto: iStock/Ilustracija

Devojčica (8) koju je otac Uroš P. (38) do pre tri dana držao zatočenu u stanu kao roba bila je u jako teškom stanju kada ju je pronašla policija.

Kako se saznaje, dete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnelo i zapušteno, da kada su je videli dežurni doktori svi su zaplakali!

Prema informacijama, brigu o devojčici je preuzelo Prihvatilište za decu, nakon što je primljena u bolnicu kada ju je policija zatekla zatvorenu u stanu u kojem je živela sa ocem.

– Ona je bila u stanu sa ocem koji joj je povremeno davao hranu. Devojčica je po dolasku u bolnicu bila jako loše, dehidrirana, neuhranjena. Kada su joj doktori dali da jede izgledala je kao da nije ništa jela mesecima. Da je ostala u tom stanju još pet dana, pitanje je da li bi preživela – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kako Kurir piše, devojčica je smeštena na odeljenje gastroenterologije u Tiršovoj.

– Devojčica je jako neuhranjena, to je najveći problem. Lekari joj bukvalno daju po mrvicu hrane kako bi je zasitili jer ne može da jede. Zastrašujuće je kako malena izgleda. Lekari se maksimalno trude da je što pre povrate – kaže naš izvor.

Devojčica je bila premršava za svoj uzrast.

Podsetimo, jeziv slučaj zlostavljanja deteta otkriven je kada je Beograđanka prijavila u policijskoj stanici Palilula da je muž U.P. brutalno tukao, kao i da već duže vreme drži svoju ćerkicu kao roba.

Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

– Ona je ispričala da ju je udario glavom u glavu i da misli da joj je slomio nos. Tada je ispričala i da on drži svoju ćerkicu od osam godina godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Ćerkicu je, kako je navela, osumnjičeni dobio u braku sa drugom ženom – kaže izvor.

Komšije u šoku

Kako piše Kurir, nakon što su dve policajke provalile u stan na prvom spratu zgrade u Mirijevu, devojčica je izneta iz stana u teškom stanju.

Komšinica iz susedne zgrade, koja se u trenutku kada je policija iznosila dete iz stana zadesila na tom mestu, rekla je da to dete “nikada ranije nije videla”.

– Videla sam dete u roze jaknici koje iznosi jedna policajka. Nikada nisam ranije videla to nesrećno dete. Izgledalo mi je kao da je beba koliko je bila mala i neuhranjena – rekla je zgranuta komšinica.

Očevici su rekli da je devojčica jedva živa izneta. Kako se nezvanično saznaje, ovaj otac je dete godinama držao u kadi u stanu koji užasno smrdi na leševe.

Komšije su takođe otkrile da se u prošlosti dešavalo da čuju zapomaganje, te su prijavljivali nasilje.

– Ranije smo prijavljivali nasilje jer smo čuli zapomaganje, ali policija je govorila da nemaju nalog, sve dok nisu došle te dve žene i spasle dete – rekla je komšinica.

Komšije su potom rekle i da su kroz prozor kupatila čule kako devojčica plače i zapomaže, te da su u poslednje tri godine čak tri puta zvale policiju. Inače, navodno, dete niti govori, niti hoda.

Kako se saznaje, stan u kom je dete bilo zatočeno je u jezivom stanju. Naime, prepun je otpadaka od hrane za poneti, đubre je po čitavoj sobi i u kadi gde je navodno bilo dete.

Sa ocem se niko nije družio

Komšije su takođe govorile o ocu devojčice, te rekle da je u pitanju čovek sa kojim se niko nije družio, a pre tri godine on je prijavljen za nasilje nad devojkom koja je bila sa njim u stanu.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar

– SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

Horor u Beogradu: Otac iz pakla ćerku (8) godinama držao kao roba, ženu pretukao

Izvor: Kurir, Blic

Reklama
213 Shares
213 Shares
Share via
Copy link