Lifestyle Srbija

Darko pokorio Holivud i proslavio Srbiju, a ostao skromni panker iz Kladova

Darko Perić
Foto: Printskrin/Instagram

Postao je jedan od planetarno najvoljenijih likova serije Money Heist, iako je u početku delovalo da je još jedna uloga Srbina rezervisana za negativca. Darko Perić ne krije da je Helsinki i bio tako zamišljen, a onda se desilo čudo.

Uprkos slavi koju je stekao, za sebe kaže da ga novac nije promenio, a čast mu je što je proslavio i Srbiju i svoje rodno mesto – Kladovo.

Svaka sezona bila je impresivna vožnja, ali ova, sa ovom pandemijom… Živim u Barseloni, a snimanje je bilo u Madridu. Putovao sam od Barselone do Madrida svake nedelje, a putovanja u to vreme su bila potpuno luda – rekao je prošle godine u intervjuu za Netfliks otkrivajući kako mu je uloga Helsija promenila  život.

Počeo sam kao sporedni lik jer u prvoj sezoni, u prve četiri epizode. Nisam ni pregovarao,  Bio sam tu kao tehničar zvuka sa oružjem – rekao je  i dodao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darko Peric Official (@darkoperich)

– Pre „La Casa De Papel“ radio sam razne stvari u Španiji, snimio nekoliko filmova, radio serije, ali uvek sam igrao nekog lošeg Rusa, mafijaša. Odjednom je Helsinki sve to promenio. Zapravo, Helsinki je jedini član bande koji ima nadimak Helsi. Sve je to ludo. Nekada ranije ljudi su imali predrasude zbog mog izgleda, tetovaža, brade, obrijane glave, akcenta, a sada. Ranije nisu hteli da sednu pored mene u metrou, a sada mi traže da se slikaju sa mnom. I sve je to Helsijeva zasluga – ispričao je Darko.

A uloge u Španiji nije lako dobiti, jer na to veliki uticaj imaju predrasude.

Možda će za pedesetak godina lik kao ja moći da radi bilo šta. Ali vaš fizički izgled vas u velikoj meri uslovljava, a to je nešto što se desilo i meni. Uslovilo me je. Sada, međutim, imam druge ponude i želim da ih prihvatim. Nemam problem da radim i ono što sam pre radio, jer znam kako to ide, ali naravno da želim da radim i druge stvari, i na svemu tome imam da zahvalim Helsinkiju – napomenuo je.

– Uvek citiram Džima Kerija: „Ja bih svakom čoveku dao par dana da bude bogat i slavan da vidi da to nije sve“ – izjavio je Darko.

 

30 Shares
Share via
Copy link