Koronavirus Srbija

Kisić Tepavčević: Prva bih sa svojom porodicom stala u red za vakcinu

Dr Darija Kisi’ Tepavčević ističe da će vakcina koja će se naći na srpskom tržištu apsolutno biti bezbedna i efikasna.

Najavljivano je da će vakcina protiv korone biti sospupna možda čak i na jesen. Građani Srbije, pak, nisu sigurni šta da misle, uznemireni su, da li primiti vakcinu ili ne.

Dr Darija Kisić Tepavčević, članica Kriznog štaba rekla je da treba da se ispune brojni usloivi da bi se vakcina našla na tržištu i da bi se smtarala „ispravnom“, prenosi Mondo.

– Proizvodnja vakcine je vrlo složen postupak sa striktno definisanim fazama. Svi je želimo i svi je trebamo, postoje makar dve kompanije, po mom saznanju, koje su započele treću fazi kliničkog istraživanja koje se radi na velik uzorcima ispitanika.

Nijedna vakcina ne može da bude u primeni u našoj zemlji ukoliko nije maksimalno bezbedna i sa visokim stepenom efektivnosti.

Kada jednom bude dostupna, biće i velika potražnja za njom, to je sigurno. Razmišljanja da li treba ili ne treba… Ja bih prva stala u red sa svojom porodicom za takvu vakcinu, apsolutno se podrazmeva da bude maksimalan stepen bezbednosti i visok stepen efektivnosti – kaže dr Kisić.

Dr Edita Stokić otkriva 2 najveća faktora rizika za razvoj teške kliničke slike kod COVIDA-19

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

247 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap