Magazin Novi Sad Recepti

Da li verujete da je ovo snimano na Fruškoj Gori?

Klipovi sa kanala Almažan Kitchen na YouTubu su veoma gledani u Americi, Kanadi, Australiji, a malo ko veruje da su snimani na raznim mestima u Srbiji, pa i na Fruškoj Gori. Imaju skoro 70.000 subscribera iz celog sveta, a neki klipovi broje više od 300.000 pregleda.

almazan-kitchen

Pogledajte jedan njihov klip i sve će vam biti mnogo jasnije, zašto se baš ovaj kanal sa receptima izdvaja od ostalih.

Ove zanimljive klipove prave samo njih dvojica, Boban Almažan i njegov bratanac  Aleksandar Almažan. Boban Almažan je akademski slikar i bavi se restauracijom umetničkih dela, a Aleksandar je filolog. Oni kažu da klipove rade iz hobija, a da i inače vode takav život iako je 21. vek.

– Mi nismo ništa novo izmislili nego se vratili, ne nekoliko godina unazad, već nekoliko vekova i spremamo hranu kako su to radili naši preci. Mi inače svaki dan kuvamo na taj način, a vatru ložimo tri puta dnevno – objašnjavaju Boban i Aleksandar Almažan.

Stranci uživaju dok gledaju njihove klipove, a najčešće ih pitaju gde su snimali. I kao što retko ko može da poveruje da je ovo snimano u Srbiji tako malo ko veruje Bobanu i Aleksandru da nisu profesionalni kuvari, snimatelji i montažeri.

– Naučili smo da kuvamo onda kada smo naučili i da hodamo, ali nam ne veruju da nismo profesionalni kuvari i da ovo radimo sami nas dvojica – kažu Boban i Aleksandar Almažan.

Kako je njihov kanal na YouTubu postajao sve popularniji tako su Bobanu i Aleksandru stizale različite ponude iz inostranstva.  Prve poslovne ponude su bile od toga da budu šefovi kuhinja do toga da prave ceo meni za prestižne restorane. Možda zvuči čudno, ali oni su ove ponude odbijali, jer veruju da njihov prelepi raj nema cenu.

Pogledajte još jedan njihov klip nastao na Fruškoj Gori.

Boban i Aleksandar su uspeli još jednom da potvrde da je spremanje hrane prava umetnost u kojoj uživaju sva čula.

Pogledajte još neke zanimljive fotografije sa Fruške Gore

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentara

Klikni da objaviš komentar

217 Shares
217 Shares
Share via
Copy link