Magazin Novi Sad

Bora Novaković ne veruje u nokaut već u pobedu na poene

Foto: Luftika

Predsednik GO Narodne stranke i kandidat za poslanika Borislav Novaković, tokom današnjeg glasanja govorio je o značaju današnjh izbora, posle kojih, i pored neregularnosti, kako je za Luftiku danas rekao, više ništa neće biti isto:

– Nema nikakve sumnje da posle ovih izbora ništa neće biti isto. U ovom trenutku opozicija koja je bila vanparlamentarna postaće parlamentarna. Ja ne verujem u nokaut ali verujem u pobedu na poene, verujem da tehnikom slabljenja iz ciklusa ciklus možemo pobediti Vučića. Dakle ovo je prilika da uđemo u parlament, ovo je prilika da pobedimo u Beogradu i da napravimo dobar rezultat na predsedničkim izborima i da to bude jedan korak u pravcu konačnog oslobađanja od jarma Vučićeve vlasti, tako da ako me pitate za ishod ja bih rekao da je ovo apriorno pobeda činjenicom da opozicija ulazi u institucije i da će osnažiti i da će imati širi manevarski prostor i veće
resurse. Pre svega medijske u borbi protiv Vučićevog režima – rekao je Novaković i dodao:

– Izbori nisu regularni, već sada nisu regularni u dva elementa; prvi je medijski Zato zato što smo medijski potpuno neravnopravni i minutaža koji u ovom trenutku ima Aleksandar Vučić nemerljivo je veća nego što prostora u medijima ima celokupna opozicija, to je prva dimenzije i druga dimenzija . nigde kao u Novom Sadu ne postoji tako opsežno, tako intenzivno, tako sveobuhvatno primenjena tehnika kupovine glasova.

Novaković je dodao i da je jasno da su ovi izbori neregularni, ali da oni neće prestati sa borbom:

– Mi smo videli danas da pred osnovnom školom na Vidovdanskom naselju Duško Radović dežuraju ekipe sa duplim spiskovima, na Čeneju, u Veterniku, Despota Stefana, da širom Novog Sada imate ljude koji sede ili u automobilima ili van automobila obeleženi plavim trakama na na nadlaktici koji kontrolišu takozvane kapilarne glasove, To ove izbore čini apsolutno neregularnim u Novom Sadu i u celoj državi ali mi želimo da se borimo. Mi želimo čak i u takvim okolnostima da napravimo što bolji rezultat i da pobedimo Vučića pod okolnostima i uslovima koje diktira.

– Kako mi se čini izlaznost je sada odlična i to govori da su ljudi zainteresovani za ove izbore, da ljudima nije svejedno kako će proći i da posle ovih izbora, s obzirom na izlaznost i legittimitet koji će imati i vlast i opozicija možemo da kažemo da je imalo smisla izaći na glasanje – rekao je Novaković za Luftiku.

Vučić poručio Žaklini Tatalović da se džaba nada

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

40 Shares
Share via
Copy link