Magazin Novi Sad

„Novi Sad više neće biti grad Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića“

Andrej Vučić Veselinović
Foto: Printcreen YouTube / MUP

Već godinama se u novosadskim kuloarima priča da gradom zapravo upravljaju Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kontroverzni biznismen sa severa Kosova i Metohije, Zvonko Veselinović, a da zvanična gradska vlast figurira samo kao paravan.

Otkada se opozicija nakon izbora vratila u parlament, svedoci smo živih rasprava sa predstavnicima vladajuće stranke, a poslanik Narodne stranke, Borislav Novaković ušao je danas u debatu o ovoj temi sa ministrima Sinišom Malim i Aleksandrom Martinovićem.

On je upitao kako je moguće da čovek koji je u sistemu sankcija međunarodne zajednice (Zvonko Veselinović) posluje sa firmama čiji je osnivač država, piše Nova.

Foto: Luftika

“Andrej upravlja političkim procesima, a Veselinović kriminalnim radnjama”

Novaković je rekao da to ne spominje i ne postavlja ovo pitanje zato što su međunarodne institucije istakle da je reč o najvećoj kriminalnoj grupi u državi.

– Pričam o Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću. Ne pričam o njima samo zato što su uz ovu vlast, ne zato što ih favorizujete i ne samo zato što im vi dajte poslove. Imam jedan specifičan razlog – nije Zvonko Veselinović na Kosovu. On živi u Novom Sadu i orkestrira kriminalnom scenom Novog Sada i celom državom.

Vi znate da je on mafijaš i kriminalac, ali ćutite i ne smete da izgovorite njegovo ime. Ja kao poslanik iz Novog Sada imam pravo to da kažem. Imam pravo da kažem da moj grad više neće biti okupiran grad i da doživljava toruturu Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića. Andreja Vučića koji upravlja političkim procesima i Zvonka Veselinovića koji upravlja kriminalnim radnjama. To nikada nećemo dozvoliti – rekao je Novaković.

Jovanov: “Novaković je megafon Aljbina Kurtija”

On je dodao da će Novi Sad ubrzo postati slobodan grad.

– Postaće kad ta dvojica prestanu sa torturom – pokušao je Novaković da nastavi, ali ga je prekinuo predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

Tokom govora Borislava Novakovića, naprednjaci su sve vreme dobacivali, a potom se za reč javio šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov, koji tvrdi da pomenuta dvojica nisu pravosnažno osuđeni.

– Novaković je krivično odgovarao, a ima potrebu da napada ljude koji nikada nisu odgovarali. On ponavlja teze Aljbina Kurtija da Srbi sami sebe napadaju – rekao je Jovanov, koji je optužio Novakovića da je „megafon Aljbina Kurtija“.

Izvor: Nova

Novi Sad je okupiran, našim gradom zapravo upravljaju Andrej Vučić i Zvonko Veselinović

Čitajte Luftiku na Google vestima

119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link