Srbija Vesti

Ministarstvo predložilo suspenziju radnica i smenu direktorke Centra za socijalni rad u Blacu zbog ugrožavanja dece

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja predložilo je da se pokrenu disciplinski postupci prema radnicama Centra za socijalni rad u Blacu i da one budu suspendovane, a da vršilac dužnosti direktora te ustanove bude smenjena.

Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva je tokom vršenja vanrednog inspekcijskog nadzora u predmetu nedozvoljenog ponašanja zaposlenih u Centru za socijalni rad u Blacu prema maloletnim M. D. i M. D. utvrdila da su zaposlene prekršile Zakon o socijalnoj zaštiti, Pravilnik o zabranjenom postupanju zaposlenih u socijalnoj zaštiti i Kodeks profesionalne etike stručnih radnika socijalne zaštite Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ističe se da je u toku vanrednog inspekcijskog nadzora utvrđeno je da su radnice Centra za socijalni rad u Blacu svojim ponašanjem ugrozile zdravlje i bezbednost korisnika.

Inspekcija socijalne zaštite je zapisnik sa merama dostavila osnivaču Centra za socijalni rad – opštini Blace i Upravnom odboru Centra za socijalni rad, radi daljeg postupanja, dodaje se u saopštenju Ministarstva a rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podsetimo, snimak na kome se vidi agresivno ponašanje dve radnice Centra sa socijalni rad koje na silu pokušavaju da odvuku dečaka i devojčicu od nepokretne bake u invalidskim kolicima potresao je domaću javnost.

Dok su pripadnici policije stajali ispred kuće i nemo posmatrali postupanje socijalnih službi jedan građanin je u šoku snimao ceo događaj.

Sraman snimak nastao je u kući porodice Dapčević u selu Suvi Dol, kod okoline Blaca.

Marijana (10) i Marko (13) odlukom nadležnog ministarstva trebali su poći sa dve socijalne radnice, međutim kako je Marko odbijao da krene one su ga bezumno vukle za ruke preko kućnog praga, te se na kraju on, kada je uspeo da se istrgne iz kandži radnica Centra za socijalni rad, zaključao u kupatilo, pa su iste probale da dođu do njega i polomile su vrata, odnosno izbile deo futera.

U međuvremenu je na postupke radnica reagovalo nadležno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i osudilo postupke ove blačke ustanove.

Ministarki Dariji nije smetalo nasilno otimanje dece, ali jeste čovek koji je snimio brutalnost socijalnih radnica

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

219 Shares
219 Shares
Share via
Copy link