Srbija Vesti

SS divizija Centra za socijalni rad otima unuke od nepokretne bake (VIDEO)

Snimak na kome se vidi agresivno ponašanje dve radnice Centra sa socijalni rad koje na silu pokušavaju da odvuku dečaka i devojčicu od nepokretne bake u invalidskim kolicima potresao je domaću javnost. Dok su pripadnici policije stajali ispred kuće i nemo posmatrali postupanje socijalnih službi jedan građanin je u šoku snimao ceo događaj, a povodom svega oglasilo se i Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

Sraman snimak nastao je u kući porodice Dapčević u selu Suvi Dol, kod okoline Blaca. Marijana (10) i Marko (13) odlukom nadležnog ministarstva trebali su poći sa dve socijalne radnice, međutim kako je Marko odbijao da krene one su ga bezumno vukle za ruke preko kućnog praga, te je na kraju on uspeo da se otme i otrči u svoju sobu.

Jedna od radnica je zatvorila vrata čoveku koji je stajao napolju pored policajaca i sve vreme snimao nemilu scenu.

– Šta vam je bre, ej?! Šta radite to, ljudi, da li ste normalni?! – rekao je vidno uznemiren čovek čijim snimkom se alarmirala javnost.

On se molbom da zaštite decu obratio i nemim policajcima koji nisu stali na njihovu stranu, već koriste samo za slepo izvršavanje naloga iz ministarstva.

– Dajte ljudi, intervenišite vi, ne smeju da vuku dete! Aman, ljudi! Ne smeju to da rade. Vi morate da štitite dete sada – obratio se pripadnicima MUP-a autor snimka.

Za sada nije poznata pozadina celog slučaja, ali se uskoro očekuje više informacija. Ponašanje socijalnih službenica, čija je uloga briga o deci, a ne ugnjetavanje, zgrozilo je sve koji su snimak imali prilike da vide.

– Na ovom snimku možete videti sav užas „socijalne službe“. Radi se o deci iz opštine Blace. Ne ulazim u to šta se dešavalo u toj porodici, jer ne znam, samo znam da SOCIJALNA SLUŽBA NE SME OVAKO DA SE PONAŠA! – napisala je Jovana Ćirković, jedna od korisnica društvene mreže Tviter.

Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja i ministarka Darija Kisić Tepavčević oglasili su se saopštenjem u kojem osuđuju postupanje nadležnih službi iz okolina Blaca.

– Dobrobit i zdravlje dece je prioritet svih prioriteta i svi zaposleni u državnim službama, a naročito nadležnim za postupanje prema deci, moraju biti svesni toga – stoji u saopštenju koje deluje, poput Ustava Srbije, kao mrtvo slovo na papiru.

Zašto su Centri za socijalni rad postali ustanove za kršenje svih prava čoveka?

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.6K Shares
2.6K Shares
Share via
Copy link