Magazin

„Brat je ostajao bez patika, da bih ja imao kopačke“: Put do zvezda Aleksandra Mitrovića vodio je preko trnja

mitar i tadić
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

On je najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Srbije, zagriženi Partizanovac za kojeg će vam okoreli navijači Crvene Zvezde reći da je jedan od retkih Grobara kojeg iskreno poštuju.

Aleksandar Mitrović je ispisao istoriju u reprezentativnom dresu i postao najbolji strelac, a isto to radi i u engleskom Fulamu. Trenutno je u Kataru gde sa našom reprezentacijom bije bitku sa prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva.

Međutim, mnogi ne znaju da put do svetske slave ovog rođenog Smederevca nije bio lak.

Momak koji nije fudbalski mađioničar poput Mesija ili Ronaldinja, kao neko ko nije poznat po vrhunskoj tehnici, uspeh duguje svom izvanrednom karakteru i želji za uspehom.

Tačno je znao da na najbolji način iskoristi svoje adute i da svoja ograničenja napadne treningom kako bi ih minimalizovao.

Nije sve u karijeri i životu oduvek bilo vezano za uspeh još uvek mladom Aleksandru Mitroviću. Neko je morao da prepozna specifičan fudbalski dar ovog momka, a porodica je morala mnogo čega da se odrekne kako bi se pružila podrška tada samo jednom od mnogih talentovanih dečaka.

Mnogo puta tokom velike borbe za uspeh u surovom fudbalskom svetu navijači su potcenjivali njegovu igru, sumnjali su i dokazano pogrešili.

Da nije zaboravio svoje početke i žrtvu svojih najbližih podseća nas Fejsbuk stranica Zanimljivo, koja je objavila isečak iz intervjua u kojem Mitrović govori upravo o svojoj porodici, ali i koliko je sazreo i koliko je svoje početke razumeo tek kada je i sam postao otac.

Tek sada, kada sam otac, shvatam koliku su žrtvu zbog mene podnosili moji otac i majka. Odricali su se svega da bih ja uspeo da ostvarim snove, da bih mogao da radim šta volim.

I moj brat je mnogo puta morao da se žrtvuje. Na primer, dešavalo se da nemamo para i onda on ne dobije nove patike ili majicu da bi imali meni da kupe kopačke ili kostobrane.

Naravno da sam srećan što sam uspeo, ali mi je mnogo draže što se to dogodilo zbog svih njih, koji su godinama sebe stavljali u drugi plan da bih ja išao prema svojim ciljevima. Drago mi je što danas njima mogu da pružim više.“

Pred Aleksandrom Mitrovićem je još mnogo godina uspeha, a predvodiće i reprezentaciju Srbije na sledećem Svetskom prvenstvu u Kataru. Osvajač je prvenstva Evrope do 21 godine i godinama je neko ko izgara na terenu za grb, zastavu i dres koji nosi.

Ovo je podsetnik i za sve nas, da nikada ne zaboravimo žrtve svojih najbližih koji su nas podigli, a neka nam to bude nauk da se i mi moramo potruditi za naše bližnje jer su duša i emocije mnogo važnije od bilo kakvog profesionalnog uspeha. Mitroviću, Tadiću i ostalim njegovim kolegama želimo veliki uspeh i ostvarenje svih snova u Kataru. Dušom do uspeha!

Ikodinović stao u odbranu Orlova: Mekećemo zbog fudbalera, dok se ološi smeju

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

17 Shares
Share via
Copy link