Magazin

Ikodinović stao u odbranu Orlova: Mekećemo zbog fudbalera, dok se ološi smeju

danilo-ikodinovic
Foto: Instagram/Danilo Ikodinović

Danilo Ikodinović stao je u odbranu fudbalera koji su ovih dana bili pod lupom javnosti zbog činjenice da su premirani za plasman na Mundijal.

Sve je počelo kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ušao u avion sa Orlovima pred polazak za Portugal i obećao premiju od milion evra, koji će igrači raspodeliti.

Fudbaleri su svoj deo posla obavili. Četa Dragana Stojkovića Piksija pobedila je Portugal, slavilo se na ulicama gradova u Srbiji, a ubrzo je stigla i premija koju je predsednik Vučić obećao.

Ubrzo nakon objavljana je informacija da su oni odlučili da sve proslede u humanitarne svrhe, što nije javno ozvaničeno.

Pa ipak, od trenutka kada je Vučić obećao premiju fudbalerima javnost u Srbiji je apelovala na njih da nagradu od države prosledi deci kojoj je potrebno lečenje.

O tom pritisku javnosti na Orlove izjasnio se i proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodnović.

„Drama je bila jer su fudbaleri dobili 1 milion € za prolaz na SP. ‘Naših para’. Nije drama kad je kilometar autoputa 12-15M€ (inače je 3-5-7M), nije drama kad Milenijum timu daju za bilo koji posao 50-70M€, pritom ne urade skoro ništa (to je njihova firma, njima idu “naše pare”).

Čije su sve to pare? Paruštine! Ovo što sam naveo su samo nekoliko sitnih poslova kako uzimaju MILIONE “naših para”.

Da ne govorim o raznim Malim, Brnabićima, Stajićima, Petrović kum, Telekom i Premier league (100 miliona po sezoni, cela Evropa plaća 10-20 miliona).

Taj milion fudbalerima, milionerima, koji su smešni po pitanju bogatstva naspram navedenih prezimena, i pritom su ceo svoj život posvetili svom poslu, je problem.

Zato nas i j… kao ovce 10 godina i još će dok mi mekećemo zbog ljudi koji su pare zaslužili, a ološi se smeju.

Voleo bih da vidim podatak koliko su miliona dali fudbaleri do sada u humanitarne svrhe, a koliko firme njihovih mafijaša.

Zašto se ne zapitamo zbog čega humanitarna organizacija kojoj je uplaćeno do sada preko 50 miliona evra ne objavi gde su tačno potrošene sve pare? Smeta 1 milion sportistima.

Sram nas bilo! Jad i beda koliko dostojanstva nemamo!

Dajte što više netrasparentnih humanitarnih organizacija, firmi koje uzimaju desetine miliona od države i ništa ne rade, graditelja koji grade u nacionalnim parkovima desetine hiljada kvadrata. Laku noć dobri ljudi“, napisao je Ikodinović.

Danilo Ikodinović o velikoj pobedi Srbije: Koliko znači trener sa mu**ma i kad nemaš teletabisa na čelu saveza

558 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap