Magazin

Mitrovićev sin služi kaznu kućnog zatvora na Mikonosu

mitrovici collage
Redit / Printscreen / Collage

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je oktobra prošle godine na 11 meseci kućnog pritvora, da bi ta presuda nakon žalbe tužioca bila preinačena u julu ove godine kada je pravosnažno osuđen na 12 meseci kućnog pritvora uz zabranu upotrebe vozila „B“ kategorije u trajanju od dve godine.

Njemu se kazne umanjuje za period proveden u pritvoru, što je nešto manje od tri meseca, od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine.

Presuda Apelacionog suda postala je pravosnažna 20. jula 2021, ali sudeći po fotografijama osvanulim na Reditu, a koje je navodno mlađi Mitrović delio po društvenim mrežama sa grčkog Mikonosa gde je u društvu porodice i prijatelja došao privatnim avionom svoga oca, on još uvek nije počeo sa odsluženjem preostale kazne ili je, pak, odslužio kompletnu kaznu, a da javnost o tome nije obaveštena.

Nije jasno u kom periodu su nastale fotografije sa letovanja, mada se mogu pronaći neproverene informacije da se radi o julu i avgustu ove godine.

Danas je objavljena i vest da Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Pinkovim istraživačkim razvojnim centrom u upotrebu stavlja dronove kojima će se u hitnim slučajevima pacijentima dostavljati jedinice krvi i drugog medicinskog materijala po čitavoj Srbiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

Nakon što je Željko Mitrović na Instagramu objavio ovu vest, istu je potvrdio i ministar Zlatibor Lončar koji je rekao da se radi o donaciji koju će vlasnik Pinka uputiti državi Srbiji.

– Ono što želim svim građanima da kažem da imamo dogovor ako ovo odgovara zdravstvenom sistemu Srbije da ovo neće Željko prodati zdravstvenom sistemu Srbije, da neko ne pomisli da je ovo neki tender ili nešto. Za zdravstveni sistem Srbije, Željko je obećao da će to donirati, a da će taj svoj proizvod, naravno, svuda u inostranstvu ko bude zainteresovan da će ga tamo prodavati, a da će u Srbiji biti donacija – kazao je Lončar i objasnio da će ovo pomoći da budu prevaziđeni problemi oko transporta po nepristupačnim terenima.

Najveći svetski inovator DJ Žex i svi njegovi patenti za masovno uništenje moždanih ćelija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • kakva budalastina. Znaci povredjeni ce, sa hitnom pomoci zajedno cekati da neko napakuje na dron kesicu krvi, sacekati jos 5 minuta na mestu nesrece i rizikovati da covek premine zbog nekog drugog problema, van bolnice i van prave medicinske nege? I ko garantuje da ce taj dron da sleti kako treba? Gde je faktor jakog vetra, faktor ptica itd? Jos jedna glupost naseg Zeksa.

OGLAS

468 Shares
468 Shares
Share via
Copy link