Magazin

„Bila je nevina, obrazovana, nije pila alkohol“ Aleksa Balašević 6 meseci čekao na dozvolu da oženi Nikolinu

aleksa-zena
Foto: Screenshot

Aleksa Balašević, sin pokojnog kantautora Đorđa Balaševića, oženio se svojom izabranicom Nikolinom, sa kojom čeka bebu.

Nekoliko dana pre svadbenog veselja u Sremskoj Kamenici Aleksa Balašević izgovorio je sudbonosno „da“ pred Bogom. Na večnu ljubav zakleo se verenici Nikolini u Hramu Svetog Save u Beogradu, što su na Instagramu otkrile njena kuma Tatjana Švonja i njegova mama Olja.

– Uz blagoslov patrijarha Porfirija i osmehe đaka iz Dervente, anđeli mogu da predahnu jer su Aleksa i Nikolina svoju ljubav krunisali stiskom ruku u izvezenom zavežljaju zaveta – napisala je udovica Đorđa Balaševića.

Aleksa je prethodno sa verenicom bio kod patrijarha Porfirija kako bi dobili blagoslov, a u dogovoru sa patrijarhom dogovoreno je da će ih upravo on venčati, a prethodno je u javnosti osvanula i vest o tome da je Nikolina trudna i da će ona i Aleksa dobiti prvo dete, piše Blic.

Ceremonija je bila intimna, prisustvovali su joj samo najbliži, a velika proslava zakazana je za 25. jun. Kako su mediji pisali, Balaševićev sin Nikolinu je zaprosio u Izraelu, za šta je pola godine čekao dozvolu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksa Balasevic (@balasevicaleksa)

– Šest meseci sam čekao blagoslov Jerusalimske patrijaršije i u Nazaretu, u manastiru Nikolaja mučenika, zaručio nas je episkop Romanos, i to baš na Svetu Petku. Čekao sam dugo taj blagoslov, bio sam na hodočašću i molio se za jedan ovako lep događaj. Zaručenje je obavljeno i od tada nosim prsten – ispričao je ranije Aleksa Balašević.

Tada je nagasio koliko mi je verenica promenila život iz korena.

– Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo. Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na praznik Cveti i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame – objasnio je jednom prilikom Balašević.

Mlađani Balašević parkira svoj džip di „oće

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ako sam dobro razumeo ta velika nevina vernica je zatrudnela pre braka! Pa dobro 🙂

OGLAS

607 Shares
607 Shares
Share via
Copy link