Magazin

Ispunio Đoletovu veliku želju: Aleksa Balašević otkrio ko glumi Čoveka sa mesecom u očima

aleksa-balasevic
Foto: Screenshot/VIPTVSrbija

Vojin Ćetković pojaviće se u filmu Alekse Balaševića „Megdan“, u kojem je planirano da tumači ulogu Čoveka sa mesecom u očima, nastalu kao posveta istoimenoj pesmi Aleksinog oca, legendarnog autora Đorđa Balaševića.

Aleksa Balašević završava snimanje filma „Megdan“ čiji scenario potpisuje upravo on, a film režira Todor Chapkanov.

Film Megdan prati borbu nekoliko junaka, glavni lik filma je redar iz lokalnog kafića koji želi da stigne do ringa i svetala Las Vegasa. Kako je Balašević i ranije govorio, taj lik je simbol novih generacija.

Jedna od uloga u filmu je i Čovek s mesecom u očima. Kako je objasnio Balašević, reč je o ratnom veteranu, borilačkom treneru koji jedino u sportu vidi jedan odsto želje za životom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksa Balašević (@balasevicaleksa)

Balašević je na svom Instagram profilu objavio da je tu ulogu dobio glumac koji, kako je i njegov otac smatrao, taj koji “može proizvesti mesec u očima.”

“Đoletova želja, velika… I jedina ispravna odluka”, napisao je mladi Balašević nastavljajući citat pokojnog oca: “Znaš kako, nije svet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pesma je naša, ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pesmu odslušati, a kamoli ulogu izvesti. Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu. On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti preterani problem da proizvede i taj mesec. On je ogroman glumac, ali pre svega je ono na šta ćeš veoma retko naleti, on je od onih ljudi sa kojima može čovek da sedne.”

Balašević je još jednom napomenuo da ovo nije samo filmska uloga već i most između svih gradova i država regije, ali i sveta.

“Most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen”, citirao je Aleksa reči svoga oca uz poruku da je njegov cilj da ovim projektom barem na sekund umiri regiju, ali i svet.

Film je sniman u Srbiji, Sloveniji, a snimanje se završava u Moldaviji.

Sudeći prema objavljenim fotografijama, jednu od uloga u filmu igra i bh. glumac Enis Bešlagić.

N1info.ba podseća da je Aleksa Balašević vlasnik Megdan Fight organizacije koja organizuje MMA i kick box borbe boraca iz celog sveta, koji pokušavaju da ostvare svoje snove u ringu, ali i izvan njega.

Aleksa Balašević dobio 15 miliona RSD od Grada Novog Sada za snimanje filma

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

66 Shares
Share via
Copy link