Ne postoji jelo koje se jednostavnije sprema, a da sa nogu obara i najtvrdokornije gurmane. Crveni sočni zalogaji koji se tope u ustima, a tek miris… Evo pet sjajnih recepata za spremanje butkice.

Pečene dimljene svinjske butkice

Sastojci:

1 kg crvenog krompira

2 svinjske dimljene butkice srednje veličine (ukupno oko 2.5 kilograma)

2-3 kašike suvog začina

ulje

1 čaša vode

butkica 1
http://skuvajme.com/2012/01/12/pecene-dimljene-svinjske-butkice/

Priprema: U pekač sipati malo ulja i preko njega rasporediti krompir sečen na deblje komade. Krompir začiniti mešavinom začina. Dimljene svinjske butkice dobro oprati pod mlazom mlake vode i staviti ih preko krompira. U pekač sipati i čašu vode, poklopiti i ubaciti u rernu. Rernu uključiti da se zagreje na 250 ̊C, a kada postigne tu temperaturu smanjiti na 200 ̊C. Butkice bez otvaranja peći na toj temperaturi  sat i po. Nakon tog vremena, butkice izvaditii uzdužno ih preseći na dva ili tri mesta. Poklopiti i vratiti u rernu još četrdesetak minuta. Pred kraj pečenja, ukloniti poklopac pekača, okrenuti butkice, raseći ih do kraja (secite na krupne komade i  potrudite se da što više mesa odvojite od kostiju) i tako otklopljene butkice peći još dvadesetak minuta na najjačoj temperaturi da se lepo zapeku. Služiti toplo uz domaći hleb i stari kajmak, savetuje skuvajme.com.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here