Recepti

5 sjajnih recepata za preukusne butkice

Pečena sveža bekon butkica

Sastojci:

1 sveža bekon ili svinjska butkica težina 1-1,5 kg

1 kašika masti,

1 čaša piva,

so, biber i začini po ukusu.

Priprema: U butkicu dobro utrljajte so i biber pa neka tako odstoji sat vremena. Vatrostalnu ili zemljanu tepsiju premažite mašću. Sipajte pivo i pola čaše vode. Stavite butkicu, dodajte grančicu ruzmarina ili nekog drugog začina koji volite. Sve prekrijte, dobro zatvorite folijom ili poklopite. Rernu uključite na 200C, stavite tepsiju sa butkicom i pecite najmanje 2 sata bez otvaranja. Posle tog vremena otklopite i proverite da li je meso dovoljno kuvano pa produžite ako treba. Na kraju zapecite otkolpljenu butkicu još pola sata, pišu kuvarancije.com.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

41 Shares
Share via
Copy link