Recepti

5 sjajnih recepata za preukusne butkice

Butkica u sosu od rena

Sastojci:

2 prodimljene svinjske butkice

200 g kajmaka

300 ml pavlake za kuvanje

Veća teglica kupovnog rena ili dva naribana korena rena

Priprema: Butkice stavite cele da se kuvaju oko sat vremena. Gotove su kad viljušku zabodete i ona prođe lako kroz meso. Ocedite ih i ostavite da se ohlade. Kad se ohlade odvojte kožuru i sve žilice sa butkice i ređajte meso u vatrostalnu ili zemljanu posudu za pečenje. Izmešajte kajmak, pavlaku, ren dodajte malo soli i prelijte meso. Bitno je da svi komadi  mesa budu u ovom sosu. Stavite da se peče u rerni na 180 stepeni sat vremena. Možete služiti uz krompir, savetuje volimo.net.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

41 Shares
Share via
Copy link