Recepti

5 sjajnih recepata za malo drugačije supe

Miso supa

Sastojci:

4 šolje vode

½ šolje seckane blitve

½ šolje seckanog praziluka

¼ šolje tofua

3-4 kašičice mugi misoa

1 list nori alge

Priprema: Vodu sipajte u šerpu i zagrejte dok ne provri. Dodajte iseckanu nori algu i krčkajte 5-7 minuta. Dodajte ostale sastojke u šerpu i kuvajte još oko 5 minuta. Miso sipajte u lonče, dodajte malo tople vode i umutite dok se ne dobije homogena smesa. Skinite šerpu sa supom sa vatre, pa dodajte razmućeni miso i dobro promešajte da se homogeno rasporedi u supi. Važno je da miso ne kuvate sa supom, već da ga dodate tek na kraju, kako bi svi enzimi, aromatični i hranljivi sastojci koje sadrži ostali sačuvani.

Najukusnija jela s pirinčem

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link