Recepti

5 sjajnih recepata za malo drugačije supe

Supa od šargarepe, narandže i đumbira

Sastojci:

700 g šargarepe isečene na komadiće

600 ml supe od povrća

600 ml vode

1 narandža

1 luk

1 stabljika celera

2 čena belog luka

3-4 urme

koren đumbira (komad dužine 4 cm)

2 supene kašike kokosovog ulja

1 kašika naribane kore narandže

himalajska so

Priprema: U lonac stavite kokosovo ulje pa sitno iseckan beli luk, crni luk i celer isečen na komadiće uz himalajsku so. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte komadiće šargarepe i kuvajte još 10 minuta, a zatim sipajte supu od povrća i vodu. Nastavite kuvati 10 minuta ili više, sve dok šargarepa ne postane mekana. Dodajte narandžin sok, naribanu narandžinu koru i narendan đumbir pa uz mešanje kuvajte dok se u potpunosti ne sjedine s ostalim sastojcima supe. Supu možete ukrasiti vašim omiljenim začinima ili semenkama po izboru.

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link