Recepti

5 sjajnih recepata za malo drugačije supe

Supa od šargarepe, narandže i đumbira

Sastojci:

700 g šargarepe isečene na komadiće

600 ml supe od povrća

600 ml vode

1 narandža

1 luk

1 stabljika celera

2 čena belog luka

3-4 urme

koren đumbira (komad dužine 4 cm)

2 supene kašike kokosovog ulja

1 kašika naribane kore narandže

himalajska so

Priprema: U lonac stavite kokosovo ulje pa sitno iseckan beli luk, crni luk i celer isečen na komadiće uz himalajsku so. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte komadiće šargarepe i kuvajte još 10 minuta, a zatim sipajte supu od povrća i vodu. Nastavite kuvati 10 minuta ili više, sve dok šargarepa ne postane mekana. Dodajte narandžin sok, naribanu narandžinu koru i narendan đumbir pa uz mešanje kuvajte dok se u potpunosti ne sjedine s ostalim sastojcima supe. Supu možete ukrasiti vašim omiljenim začinima ili semenkama po izboru.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link