Piletina sa limunom i ruzmarinom
Sastojci:
3 fileta pilećeg belog mesa
500-1000 grama krompira
1 grančica ruzmarina
2 čena belog luka
1 limun
po ukusu suvi začin, kari prah
ulje, biber, so
Priprema: Pileće filete bez kože iseći na 2-3 šnicle, da ne bude pretanko. Meso staviti u jednu posudu, preliti sa malo ulja, posuti karijem i vegetom, dodati na listiće isečen beli luk. Sve dobro promešati pa ostaviti sa strane oko pola sata. Za to vreme dok se meso marinira, oljuštiti krompir i iseći na komade srednje veličine. Krompir pouljiti, posoliti, dobro promešati i staviti u pleh. Odgore, po krompirima poređati meso, komade belog luka ugurati ispod mesa da ne gori dok se peče. Između mesa poređati čuperke ruzmarina, a odgore po piletini poslagati kriške limuna. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, a gotovo je kad meso i krompiri blago porumene.
Dodaj komentar