Magazin Srbija

Milisav živi sam i gladan, bez struje i vode, gotovo potpuno slep

milisav todorovic
Foto: Dejan Marković Milošević

Surovo se život poigrao sa Milisavom Todorovićem iz sela Baćoglava kod Kuršumlije, koji živi u dotrajaloj straćari, sam, u uslovima nedostojnim jednog čoveka.

Da jede, uglavnom nema, te je više gladan nego sit. Teške dane pune nemira i straha od sutra provodi u jednoj sobici, i to bez struje. Kako kaže, već 6 godina živi u potpunom mraku. A da muka bude još veća, Todorović je oslepeo na jedno oko, dok na drugom vidi oko 40, 50 odsto.

– Bio sam 15 dana u bolnici zbog tog oka, lekari kažu da moraju da ga izvade jer se inficiralo i zagnojilo, moraće da stavljaju novo. Primio sam za 10 dana 100 injekcija, svakog dana po 10. Ali, ne vredi. Nezgodno mi je noću jako, jer nemam struju, a slabo vidim na drugom oku. Noću je najgore – kaže ovaj namučeni čovek pokazujući baterijsku lampu kojom se služi.

Todorović ističe da nema ni kupatilo u dotrajaloj kući. Nema ni vodu, te uveče mora da ide napolje.

Primanja takođe nema, odnosno, kako navodi, prima svega 360 dinara mesečno. Inače, Milisav je bio učesnik rata, ali ne svojom voljom.

– Struju ne mogu da uvedem, sve i da imam para, jer su mi i uzeli strujomer, i kuća mora da se legalizuje da bi se električna energija ponovo uvela – žali se on.

Dejan Marković (Milošević), osnivač Fondacije Narodni gvozdeni puk ističe da je preko potrebno pomoći Milisavu nabavkom i ugradnjom solarnih panela, kako više ne bi živeo u potpunom mraku.

– Ideja je da mu ugradimo bar solarne panele, da može, između ostalog, da napuni mobilni telefon. Ne daj Bože da mu se nešto desi, ne može ni hitnu pomoć da pozove. Ne smemo da dozvolimo da u 21. veku ljudi nemaju električnu energiju u svom domu – ističe Marković.

Ukoliko želite da pomognete Milisavu Todoroviću, to možete učiniti uplatom na račun Fondacije Narodni gvozdeni puk – dinarski: 340 – 11029458 – 02, devizni: 340 – 10107926 – 98, ili pozvati Dejana Markovića na broj telefona 061/1714-045 za više informacija.

Izvor: Telegraf.rs

Vest koja će vam ulepšati dan! Mali Gavrilo može samostalno da sedi i maše nam!

2.9K Shares
2.9K Shares
Share via
Copy link