Magazin Srbija

Vest koja će vam ulepšati dan! Mali Gavrilo može samostalno da sedi i maše nam!

gavrilo đurđević
Foto: Privatba arhiva

Maleni Gavrilo Đurđević primio je skupi lek zolgensmu pre 21 dana, a kako su njegovi roditelji objavili – napredak je već primetan. Cela Srbija je mesecima skupljala novac za malog Gašu i skupila 2,5 miliona evra.

– Gavrilo je lepo odreagovao na terapiju i kao što vidite dosta je jači. Nije bilo nus pojava, te se nadamo najboljem. Bili smo u izolaciji, te od naredne nedelje krećemo sa fizikalnim terapijama. Gavrilo je dosta jači, glasniji je i polako počinje da sedi. Verujemo da će uz fizikalne terapije ostvariti još bolje rezultate. Budite i dalje uz nas, molite se za Gavrila, a mi ćemo vredno raditi i vežbati sa Gavrilom.

– Na kraju, molimo vas da budete i uz naše male borce, Boška i Anđelu, koji se takođe bore za svoj lek i nadaju svom parčetu neba u budućnosti.

Podsetimo, preslatki Gaša rođen je kao zdrava beba u Kragujevcu, ali su roditelji ubrzo primetili da slabo pomera ručice. Ispostavilo se da ima opaku bolest – SMA, a on je još jedna beba koja je Srbiju podigla na noge.

Prodavali smo od igle do lokomotive, kako bismo pomogli predivnom dečaku da što pre stigne do cilja, odnosno 2,5 miliona evra kako bi dobio gensku terapiju.

Pomozimo sada Bošku

boško gugleta
Foto: Privatna arhiva

Sada je Srbija pred još jednim velikim zadatkom – da sakupi istu svotu novca za još jednu bebu, dečaka Boška Gugletu iz Novog Sada. Mali Boško rođen je 14. januara ove godine, a dva i po meseca kasnije roditelji su primetili da je beba slabo pokretna. Usledila je dijagnostika, a onda i vest da je dečak oboleo od spinalne mišićne atrofije.

Dečak ne pomera ručice ni nogice, a krajem maja primio je prvu dozu spinraze.

Pomozimo Bošku

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950
IBAN: RS35160600000103802950
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Izvor: Telegraf.rs

NEVEROVATNE VESTI: Najvrednija slika na svetu pronađena u Banatu

OGLAS

PARTNERI SAJTA


1.7K Shares
1.7K Shares
Share via
Copy link