Magazin Uncategorized

Baka Mara od pokojnog muža nasledila milione dolara, umrla u trošnoj kući od blata duboko u šumi

baka-mara

Priča o baki milionerki koja je umrla u bedi 2016. godine potresla je Srbiju. Baka Mara je i pored nasleđenih miliona od svog muža, umrla u bedi, preneli su mediji tada. Evo i detalja priče.

Baka Marija Zlatić, iz boljevačkog sela Valakonje je nasledstvo dobila iznenada, od muža iz Australije, ali ga se nikad nije domogla. Nije ni želela, piše Kurir.

– Tamo gde ja uskoro treba da idem, pare mi ne trebaju, zato sam ih i poklonila – uz osmeh je govorila, kao da je predosećala skori kraj te 2016. godine.

– Dala sam novac ljudima koji me čuvaju. Njima te pare više trebaju, a ja ionako ne znam ni koliko je to. Meni je dosta mojih osam hiljada dinara, koliko dobijam na ime poljoprivredne penzije… – kazala je ona.

U svojoj ispovesti je dalje navela kako je došlo do toga da ne vidi ni dinara od ovog bogatstva.

– Tačno je da sam dobila to nasledstvo, ali od njega nemam ni dinara! Kada sam saznala da mi je suprug umro u Australiji, oko nasledstva mi je sve opravila i sredila Mara (poznanica koja je čuvala – prim.autora).

Tražila sam da se novac podeli na tri dela, ali jedan od onih s kojim imam dogovor da me čuva kaže da je nešto stavio meni na neku knjižicu, nešto on uzeo, a ni Mari, kako znam, nije dao koliko treba. Uzeli su još neki.

Ja dinara nisam videla! – govorila je baka Marija, koja je živela duboko u šumi u kući od blata sa nepunih 10.000 dinara penzije mesečno!

Novac je po prispeću u Srbiju, kako je pisao list Kurir pre 7 godina, podigao čovek koji treba da se brine o baki.

On je kazao da je podelio kako je baka zahtevala i da nema više ništa za raspodelu jer se, prema njegovom kazivanju, kada se pročulo o nasledstvu, u Australiji pojavio kao naslednik bliski srodnik pokojnog Momčila.

baka-mara-muz
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Inače, bakin suprug Momčilo preminuo je 2011. godine. Marija je davne 1956. sa njim otišla u Australiju, ali se posle godinu i po vratila jer nije mogla da se navikne na život u toj dalekoj zemlji.

On je potom tamo upoznao drugu ženu, sa kojom je živeo u vanbračnoj zajednici, a koja je umrla pre njega.

Australijanci su potom pronašli baku u Srbiji, proglasili je naslednikom i uplatili joj sav novac.

– On je radio u početku kao tesar po građevinama i u fabrici u Gvilfeldu. Kasnije je imao nekoliko farmi. Ja nisam mogla da izdržim.

Živela sam od bedne penzije poljoprivrednika i dok sam mogla, radila sam na njivi. Sada više ne mogu i sama sam sa psima i mačkama. Ljudi koji me čuvaju obilaze me na tri dana.

Nisam imala ni struju, a teško mi je bez vode. Hleb mi donose. Meni pare nisu potrebne, ničemu mi ne bi služile, a kućni prag neću napustiti. Ovako ću dok mogu – jadala se baka Marija.

Za nasledstvo bake Marije kolale su tada različite priče. U nekoliko navrata među njenim navodnim dušebrižnicima dolazilo je do sukoba zbog para, pa je čak i policija morala da interveniše.

Bakin pokojni suprug Momčilo posle smrti je pored 940.000 dolara u kešu ostavio i oko četiri miliona australijskih dolara nasledstva u nekretninama.

Trebalo je četiri godine da se pronađe naslednik jer ih u prvi mah nije bilo u Australiji.

U međuvremenu je narastao iznos poreza, pa je država to odbila i na kraju je ostalo „svega“ 940.000 dolara nasledniku.

Kako su otišli „preko“

– Sećam se, kao da je juče bilo – setno je pričala Marija.

– Bilo je to 1956. godine. Momčilo i ja smo kupili kartu u jednom pravcu za Australiju, a put nas je odveo u gradić Gvildford. Moj muž je radio kao tesar u jednoj fabrici, a ja sam brinula o domaćinstvu.

Posle godinu i po, Mariji je stigla vest da joj je majka Stana teško bolesna. Nije razmišljala. Sela je u prvi avion i vratila se kući.

– Brinula sam o bolesnoj majci, na kraju je i sahranila, ali se u Australiju više nisam vratila – pričala nam je Marija.

– Momčilo mi je povremeno pisao. I slao mi je novac. Želeo je da se, kada dočeka penziju u Australiji, vrati u Srbiju. Godine su prolazile. Potom i decenije. Ali, Momčilo se nije vraćao.

Pričalo se da se u Australiji obogatio i postao gazda nekoliko farmi stoke, ali su svi mislili da to nije istina.

baka-mara-kuca
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Onda je Mara saznala za njegovu smrt, preko komšinice Mare.

– Mara je stupila u kontakt sa ljudima iz Australije. Godinama je tragala i na kraju su me, početkom septembra prošle godine (2015.godine), obavestili da sam nasledila Momčilovu imovinu.

Pare sam dobila pre nekoliko meseci. I odmah sam ih podelila. Meni, vidite i sami, baš ništa ne treba – zaključila je Mara u jednom od intervjuua.

Sudbina ove starice svakako je filmska, priznaćete!

Slabovida baka Persa živi sama u trošnoj kući kod Zaječara i neophodna joj je naša pomoć (FOTO)

23 Shares
Share via
Copy link