Lifestyle

Završena još jedna konferencija #Moja Kravica FoodTalk2016

Stručnjaci iz oblasti prehrambenih proizvoda, gastronomije i gurmani su diskutovali u Novom Sadu na Ribarskom ostrvu na još jednoj, četvrtoj po redu, konferenciji Moja kravica Food Talk 2016. Ovogodišnju konferenciju regionalnu konferencije o hrani i vinu Moja kravica Food Talk 2016 je otvorila Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, a ovaj događaj već četvrtu godinu za redom organizuje Color Preš Group sa Kompanijom Imlek i njenim robnim brendom Moja kravica.

Konferencija  „Moja kravica Food Talk 2016“ ima slogan „Food Revolution“, a na različitim panelima stručnjaci su gostima predstavili nove tehnike i trendove u globalnoj kuhinji.

Organizator Konferencije je Kompanija „Color Preš Group“ iz Novog Sada, a njen osnivač Robert Čoban nam je rekao da su četvrtu Konferenciju Moja kravica Food Talk 2016 s razlogom organizovali u Novom Sadu.

moja-kravica-coban
Foto: Milenko Stanković

– Na nivou cele Srbije kada se kaže hrana, Vojvodina i Novi Sad su na neki način sinonimi. Krenuli smo od Salaša 137 pa smo prve dve godine bili tamo, sad smo se prebacili ovde bliže Dunavu i mislim da ima mnogo asocijacija koje baš Novi Sad vežu za hranu – rekao je Robert Čoban.

Na pitanje koliko je važno da mediji izveštavaju o hrani odgovorio je da upravo budućnost, i Novog Sada i čitavog regiona, vidi u stvarima kao što su organska hrana i gastro turizam.

moja-kravica
Foto: Milenko Stanković

Veoma zanimljiva diskusija je vođena na panelu o hrani bogatoj proteinima, na kojem je tehnolog kompanije Imlek Ivan Zorić objasnio gostima da ljudi mogu da piju mleko bez obzira na uzrast, s obzirom na to da postoje teorije kako nakon četrdesete ne treba piti mleko.

Na četvrtoj konferenciji Moja kravica Food Talk 2016 mnoge poznate ličnosti, voditeljke, blogri, stručnjaci za društvene mreže, došli su kako bi se informisali o novim trendovima u globalnoj kuhinji, ali i kako bi i sami govorili na ovu temu.

moja-kravica-blogerke
Foto: Milenko Stanković

Gosti ovogodišnje konferencije su imali priliku da čuju nove informacije iz sveta gastronomije na panelima, ali i da degustiraju hranu i vino u Experience Zone-i gde se predstavilo više od 20 izlagača širom regiona.

Više o novim modnim trendovima pročitajte ovde

 

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link